23948sdkhjf

Miljöprofil när Kranpunkten lägger sin största order

Nyligen kunde Kranpunkten ta emot 170 arbetsplattformar från Genie. Det var den första leveransen av totalt 400 maskiner som ska levereras under 2019.

Sedan starten 1989 har Kranpunkten byggt upp en gedigen erfarenhet av framför allt lyftmaskiner till bygg- och industriverksamhet. Maskinparken består av i runda tal 3 000 enheter som kompletteras med 400 arbetsplattformar från Genie under innevarande år i det som är den hittills största enskilda order som lagts av det Förslövbaserade företaget.

De nya maskinerna har en högsta arbetshöjd som varierar mellan 7,79 och 27,91 meter. Det som dock framför allt präglar nykomlingarna är en ambitiös miljöinriktning. Bland annat ingår företagets första Z-60/37 FE, en bomlift med hybriddrift samt ett flertal exemplar av de teleskopiska bomliftar som försetts med tillägget Xtra Capacity (XC). En viktig poäng för dessa modeller är den höga godkända vikten i korgen, något som ska minska behovet av lyftmoment och därmed spara tid och minska miljöbelastning.

Sverige har en lång historia av åtaganden som spar energi och minskar utsläpp. I dag finns en insikt om miljöns betydelse på alla nivåer och kunderna är redan måna om att använda miljöanpassade lösningar i enlighet med efterfrågan och skärpt lagstiftning. Vårt företag har under lång tid vuxit framgångsrikt tillsammans med Genie. Den senaste leveransen från Genie ingår i en långsiktig kundorderstyrd ”grön” strategi som är något av ett vägskäl inför vårt företags framtida utveckling, säger Kranpunktens inköpschef Rikard Jönsson.

Företagets ökade miljöfokus kan också ses mot bakgrund av ett allt hårdare tryck från bland annat storstäderna om att både buller och utsläpp måste minska.

Från och med 2020 kommer bara eldrivna maskiner att få användas i vissa delar av Stockholm. Samtidigt kommer även mindre samhällen att få sätta egna gränser med avseende på både buller och utsläpp, säger Rikard Jönsson, som menar att hans företag nu står väl rustat i konkurrensen genom bland annat den nya hybridliften och Genies senaste generation eldrivna saxliftar.

Kranpunkten har också helt nyligen kompletterat maskinparken med 14 GTH 4018, en teleskoplastare från Genie med kapacitet att lyfta fyra ton och med en maximal lyfthöjd på nästan 18 meter. Därmed finns nu 18 exemplar av denna typ spridda bland de svenska depåerna. Utöver de traditionella arbetsuppgifterna som lastning och lossning, snöröjning och flytt av schaktmassor kan modellen användas som mobilkran eller skylift eftersom personkorg kan monteras som tillval.

Modellen är utrustad med fyrhjulsdrift, fyrhjulsstyrning och krabbstyrning liksom kamera både fram och bak. Vid uthyrning medföljer också ett urval redskap som skopa, gafflar och kranarm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078