23948sdkhjf

Göteborg lockar dansk mätkonsult

De expansiva planer som finns för Göteborgsområdet de kommande åren lockar det danska mätkonsultföretaget LE34 som därför öppnat en ny avdelning i Kungsbacka.

Mätkonsultföretaget LE34 har i dag runt 370 anställda spridda på 25 kontor. Större delen av verksamheten bedrivs på den danska hemmamarknaden, men företaget är även etablerat i Malmö, och numer även i Göteborgsregionen som inleder en tänkt större satsning på Sverige.

Över hela Sverige investeras det för närvarande i stora projekt och det sker i allmänhet en hel del på infrastruktursidan. Vi kommer att expandera kraftigt i Sverige, men det är en kontrollerad tillväxt som följer marknaden och vi öppnar lokalkontor först när det finns relevanta projekt, säger LE34:s vd Kenneth Norre.

Att den planerade satsningen i Sverige inleds i Göteborg baseras på stadens vision att växa med nästan en tredjedel och skapa 80 000 nya jobb till 2035. Enligt Business Region Göteborg förväntas en ökning med mer än 150 000 invånare i regionen under de närmaste dryga 15 åren.

– Hela regionen runt Göteborg växer, och under de kommande 15 åren ska det byggas bostäder och infrastruktur för flera hundra miljoner kronor. Vi har hittat rätt nyckelpersoner och har mycket att bidra med för regionens utveckling, säger Jesus Hinar, regionansvarig för LE34 i Västra Götaland.

Företaget räknar med att bland annat kunna bidra med traditionell byggmätning, precisionsmätning, mätning med hjälp av drönare samt digitalisering av nya och befintliga byggnader. Med mer än 25 års erfarenhet av uppdrag med inriktning på både offshore och nearshore finns även förhoppningar om medverkan i hamnutvecklingen i regionen. I princip utlovas kompetens som ska kunna ge företagets kunder en fullständig bild hela vägen från botten av havet, över byggarbetsplatsen och upp till fågelperspektiv.

Vi arbetar på land, till sjöss och i luften och tillhandahåller ett brett utbud av tjänster från teknisk mätning till GIS-lösningar. Vi arbetar med Reality Capture och BIM, där vi skapar 3D-modeller från bilder och den så kallade digitala tvilling-tekniken som ger en fullständig och korrekt digital kopia av till exempel en byggnad. Vi förfogar över en mängd olika digitala verktyg, och därför kan vi erbjuda kompletta lösningar som täcker kundernas helhetsbehov, säger Mickael Holgersson, företagets affärsområdeschef i Sverige.

Dessutom är företaget auktoriserad återförsäljare av Bentley CAD-programvaror. Utifrån den kunskap och erfarenhet som finns samlad i företaget är ledningens ambition att vara etablerad över större delen av Sverige inom några få år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392