23948sdkhjf

Finsk maskinuthyrare förvärvar svenskt

Ytterligare en finsk maskinuthyrare etablerar sig nu i Sverige. Det är Real Machinery som kombinerar försäljning och uthyrning av tunga maskiner som nu förvärvat PG Rental & Trading som ett steg på vägen mot en bredare nordisk satsning.

Real Machinery grundades så sent som 2010 och har sedan dess växt till en koncern som förra året omsatte ungefär 76 miljoner euro med cirka 145 anställda. Företaget jobbar över hela Finland med försäljning, uthyrning, underhåll, reparation och underhåll av entreprenadmaskiner för alla ändamål.

Den snabba tillväxten beror delvis på ett flertal förvärv under senare år. I koncernen finns nu även Dae-Tek som har mer än 25 års erfarenhet inom handel och import av maskiner, Real Lift och Keslift som specialiserar sig på lyftutrustning samt Real Rahoitus, som erbjuder finansieringslösningar och förvaltar hyresmaskiner.

Enligt företaget är man officiell representant för bland annat Doosan, Bobcat, Ammann, Mecalac, Grove, Potain, Palfinger och Haulotte i Finland, men också för ett flertal tillverkare av gaffeltruckar. Målet är att vara något av ”one stop shop” för kunderna.

Vår ambitiösa målsättning var att växa till branschens ledande aktör i Finland, säger Mikko Uus-Marttila, vd och koncernchef för Real Machinery, som nu höjer ribban rejält. Hans uttalade målsättning är nu att bli det ledande nordiska företaget inom maskinuthyrning och det första steget i den riktningen är förvärvet av PG Rental & Trading.

PG Rental & Trading grundades 2011 och har en affärsstrategi som i mångt och mycket överensstämmer med sina nya ägares – försäljning, uthyrning och underhåll av nya och begagnade entreprenadmaskiner.

Förvärvet uppskattas av PG:s vd Patrik Gillgren som tror att företagens kombinerande erfarenhet och kompetens kan ge värdefulla synergieffekter på den svenska marknaden där PG Rental & Trading hittills varit förhållandevis små.

Omsättningen för 2018 redovisas till ungefär 4,5 miljoner euro. Enligt företagets vd Patrik Gillgren kommer samtliga åtta anställda att följa med till de nya ägarna. Därutöver finns ett servicenätverk som omfattar 30 partners.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078