23948sdkhjf

Söderberg & Haak på offensiven

"Vi flyttar nu fram positionerna i såväl norr som söder."

Året började i moll för Komatsus svenska generalagent Söderberg & Haak. En tuff period innebar att företaget måste genomföra en omorganisation.

Förändringarna uppges dock ha burit frukt, verksamheten utökades dessutom när man i somras tog över agenturen för tyska Bomag. 

Siktet är nu inställt på att öka försäljningen i Sverige för både Komatsu och Bomag.

För att klara det har nya entreprenadsäljare anställts i både Skåne och Västerbotten/Norrbotten.

– Vi flyttar nu fram positionerna i såväl norr som söder. Samtidigt visar vi att vår avsikt är att växa och förse Sverige med maskiner av hög kvalitet, säger vd Jonas Jaenecke, i ett pressmeddelande.

Säljare i norr blir Magnus Jakobsson. Han får därmed ta sig an ett enormt område: han kommer att ha kontor både i Umeå och i Kiruna och ska sälja Komatsu, och med start vid årsskiftet även Bomag i både Norrbotten och Västerbotten.

– Jag tycker det ska bli kul att få jobba med Komatsu. Det är maskiner med hög kvalitet, med ett komplett modellprogram från litet till stort. Förutom grävare och hjullastare erbjuder vi också exempelvis bandschaktare och väghyvlar, samt snart också Bomags vägmaskiner, säger han i ett pressmeddelande.

Magnus Jakobsson tar sig an den nordligaste delen av landet ... Foto: Jonas Westling

Magnus Jakobsson tillträder sin tjänst i slutet av augusti, han är en erfaren maskinsäljare som bland annat arbetat för Delvator, han har för övrigt också gjort sig känd som modellmakare.

I Skåne och delar av Småland är det Jesper Granlund som ska lyfta försäljningen.

Han  kommer närmast från rollen som utrustningsansvarig för Komatsu inom Söderberg & Haak och har följaktligen gedigen kunskap om Komatsus maskiner och den utrustning som kunderna behöver, förklarar Söderberg & Haak.

… och Jesper Granlund får ta sig an Skåne och delar av Småland. Foto: Åsa Gilbertson

– Men den erfarenhet och kunskap jag har om maskinutrustningar ska det bli jättespännande att ta på sig säljrollen. Det är givet att min utmaning blir att varje kund ska få maskinresurser som är perfekt anpassade efter deras behov, säger han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093