23948sdkhjf

Merlo utvecklar med svensk hjälp

När Hüllert Maskin visar Merlos nya teleskoplastare i Roto-serien på höstens svenska mässor är det en rejält vässad maskingeneration där erfarenheter från Sverige vägt tungt, inte minst vad gäller hyttkomfort och hydraulik.

De stora, runtomsvängande teleskoplastarna i Roto-serien väger tungt i italienska Merlos produktutbud. Enligt tillverkaren säljs maskinerna över hela världen, men inget är så bra att det inte kan bli bättre – och ingen vet bättre än användarna hur en maskin kan vässas ytterligare.

Med ambitionen att vässa de roterande teleskoplastarna ytterligare togs därför hjälp av bland annat Anders Johansson, produktspecialist på Hüllert Maskin i Vara, som fick möjligheten att förmedla erfarenheter och kunskap från krävande svenska entreprenörer.

– Jag har varit med och följt de här maskinerna ända sedan 2012. I dag är jag Hüllerts produktspecialist och är i ständig kontakt med Roto-kunder över hela Sverige. Med åren ger det stora kunskaper om maskinernas egenskaper och om kundernas önskemål, säger Anders Johansson.

När produktutvecklarna i Cuneo i norra Italien bildade en utvecklingsgrupp för Roto-serien, var Anders Johansson självskriven.

– Vi från Sverige och andra kolleger från den belgiska generalagenten kom med i gruppen. Jag fick hålla en dragning för ingenjörerna under en heldag. Då redovisade jag alla de erfarenheter och kunskaper vi fått under årens lopp i vår verkstad och alla förslag som fångats upp från kunderna.

Anders Johansson betonar dessutom att Merlos ingenjörer verkligen lyssnat. Först ut i Sverige av de vässade maskinerna är Roto 50.35S Plus som aviseras till höstens svenska mässor Load up North och Entreprenad Live.

Jonny Eklund, marknadsansvarig på Hüllert Maskin, lyfter bland annat fram hydraulsystemet med dubbla LS pumpar och den steglösa CVT-transmissionen som viktiga förbättringar i enlighet med de svenska önskemålen. Ett annat viktigt utvecklingsområde har varit hyttkomforten som också förbättrats avsevärt sedan föregående generation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125