23948sdkhjf

Lustigt hotell för 850 miljoner

NCC bygger nytt hotell på Liseberg – 457 rum och en anläggning som ska skilja sig rejält från vanliga hotell utlovas

NCC ska bygga ett drygt 30 000 kvadratmeter stort upplevelsehotell med 457 rum vid Lisebergs södra entré.

Kontraktet är värt cirka 850 miljoner kronor, vissa infrastrukturarbeten och markparkeringar är redan utförda, startskottet för bygget i står går redan i höst och det tematiserade hotellet ska stå klart lagom till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

Projektet kommer att genomföras som ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg.

–  Vår ambition är att skapa ett hotell olikt allt annat du tidigare upplevt. Hotellet som får namnet Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att ha barnens upptäckarlust i centrum kombinerat med alla de moderna bekvämligheter som hotell i dag förväntas tillhandahålla, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår, i ett pressmeddelande.

– Det här är ett spännande uppdrag som vi nu tar till nästa fas. Ett partneringsamarbete med en gedigen planeringsperiod är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Det är riktigt roligt att NCC får vara en del av utbyggnaden av Nordens mest populära resmål, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i samma pressmeddelande.

Enligt NCC planerar parterna också att bygga en vattenpark, beslut som riktpris för denna del av projektet ska tas av Lisebergs styrelse under nästa år.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094