23948sdkhjf

Lönsamt Eleda växer vidare

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Eleda-gruppen hör till snabbväxarna bland de svenska bygg- och anläggningsföretagen. Rapporten för årets tredje kvartal visar på fortsatt tillväxt och i ett branschperspektiv riktigt god lönsamhet.

Eleda Group bildades så sent som 2017 med Triton och en bred grupp av koncernens nyckelpersoner som ägare. Sedan starten har koncernen vuxit organiskt, men framför allt har sju företagsförvärv lagt grunden till att omsättningen i år lär passera tremiljardersstrecket med bred marginal.

Vi strävar efter att fortsätta vår tillväxtresa såväl organiskt som via förvärv, och arbetar kontinuerligt med att identifiera samt genomlysa nya förvärvsobjekt. Ambitionen är att bredda vårt erbjudande såväl geografiskt samt eventuellt inom ett antal specialistområden. Tillväxt är en viktig del i vår strategi, men ännu viktigare är att våra marginaler är tillfredsställande. En god lönsamhet ger oss finansiell handlingsfrihet och skapar rätt förutsättningar för vår framtida expansion, säger Johan Halvardsson, koncernchef för Eleda Group.

Av siffrorna för årets tredje kvartal att döma fungerar strategin väl. Nettoomsättningen anges till ungefär 842 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 35 procent. Räknat på helheten anges den organiska tillväxten till 15 procent.

Orderingången ökade med 39 procent till 873 miljoner kronor och orderstocken uppgick till cirka 3,2 miljarder kronor vid kvartalets slut.

Även resultatet får betraktas som riktigt bra. Trots den snabba expansionen ökade det justerade EBITA-resultatet med 23 procent till 53 miljoner kronor, vilket motsvarar en marginal 6,3 procent.

Företagsledningens bedömning är att företagets totala marknad fortsätter sin stabila utveckling med en underliggande tillväxt i storleksordningen tre till fyra procent.

Koncernen är baserad på huvudsakligen regionalt verkande bolag i södra och mellersta Sverige som tillsammans kan erbjuda ett tjänsteutbud som omfattar en bred palett med olika specialkompetenser från hela entreprenader och projekt till maskinuthyrning. Det innebär ökade möjligheter att åta sig även större objekt genom samverkan mellan regionbolagen.

Vi har goda förutsättningar för en stark avslutning på året med en fortsatt hög underliggande tillväxt och en ökad orderingång som gör att vi kommer att vara väl rustade inför 2020. Dessutom finns goda möjligheter för tilläggsförvärv och vi ser fram emot att fortsätta arbetet med att etablera Eleda Group som en ledande aktör inom anläggnings- och entreprenadtjänster inom infrastruktur på den svenska marknaden, säger Johan Halvardsson.

Koncernen, som sysselsätter cirka 800 medarbetare, fokuserar främst på anläggnings- och entreprenadtjänster inom infrastruktur via de regionala bolagen Akeab, Kewab, Mark & Energibyggarna och Salboheds Bygg & Anläggningstjänst.

Mer om: Eleda Group
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Reportage
Andreas grymma grävare

Andreas Karlssons svarta hjulgrävare lyser upp i vintermörkret – han har låtit kreativiteten flöda och blandar friskt sånt som är smart med sånt som är roligt. – Alltid retar det nån!

Reportage
Härligt, härligt – men farligt, farligt

Månader av planering innebar att varje kvart var noggrant inrutad – och så strular ett redskap. En defekt hammare fick pulsen att rusa innan förarna lyssnade sig fram till lösningen.

Välkända varumärken toppar stöldlistan

Volvo dominerar stort bland de entreprenadmaskiner som efterlysts under 2019 i Sverige, enligt den statistik som just presenterats av Larmtjänst. Närmast därefter följer Avant och Caterpillar.

Närproducerade lastare klara för värmländskt rally

Ett halvt dussin skräddarsydda och närproducerade hjullastare har just överlämnats till Rally Sweden inför den svenska deltävlingen i rally-VM som körs 13-16 februari i värmländska och norska skogar.

Bergbyggarna får mycket att göra

Nyhetsbrev

Mer snurr i nya Dynapacvälten

Arkiv

Internationellt sprängkort kan snart vara verklighet

Eleda shoppar vidare

Eleda Group växer vidare genom att förvärva samtliga aktier i Annebergs Bygg & Anläggning, som utför anläggningsarbeten i Hallands- och Göteborgsregionen.

Husqvarna väljer Åkerströms radiostyrning

Det blir Åkerströms som får leverera radiostyrningen till Husqvarnas nya mellanstora tvåvalsvält LP9505 som nu lanseras globalt. I första skedet rör det sig om en order värd cirka 1,5 miljoner kronor.

Veckans tungviktare

Jättar som Epiroc, Caterpillar och Volvo har gjort ett tungt avtryck på veckans lista. De är dock inte ensamma i toppen och frågan är ju vem som hamnade överst. Svaret finns här!

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Uppgraderad frontsop från Drivex

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Dynapac utökar i Blekinge

Hyundai svidar om

Igenkännande är något av nyckelordet när Hyundai nu lanserar en ny ”look” för sina steg V-anpassade hjullastare och grävmaskiner.

Ausa tillverkar för JLG

När JLG kompletterar sin serie med teleskoplastare neråt är lösningen att låta Ausa tillverka den nya modellen i sin fabrik i Manresa, nära Barcelona.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Peab bygger hotell i Örebro

Hon tar ledningen i Svenska Kraftnät

AI ska förebygga olyckor på byggen

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Wester till Svevia

Regummerat för mindre lastmaskiner

Mer effekt trots kompakt format

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Backa säkert med detta kamerasystem

Gripen Wheels på vårvisning hos maskinsäljarna

Vilka produkter passar din snöskoter eller ATV?

DISAB stärker säljorganisationen

Motordrivna membranpumpar för industrin

Varningsfyr med magnetfot.

Tunn arbetsbelysning med komposithus

Tack för ditt besök på Automässan!

Nu presenterar Gripen Wheels "Team BKT Sweden, ATV" 2020!

Blixtljus med ultratunn design

Varningsljusramp med automatisk dimfunktion

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Uppdrag Förbifart Stockholm för Linotol Armerad betong

Bakljus LED

Tävlingsprogram: Steel Race Reuse 2020

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Välkommen Daniel

BKT Tires är med och räddar regnskogen i Amazonas.

Blinto fortsätter expandera

Varningsljus med 150 grader ljusspridning

Vi söker Ekonomiansvarig

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

För en säkrare arbetsplats

Så får du optimal uppsikt runt fordonet

Ett sortiment för allas behov

Sänd till en kollega

0.157