23948sdkhjf

Här är teknikprylarna gruvorna önskar sig

När det gäller ny teknik så fokuserade flest gruvor över världen under 2019 på att investera i nätverk och kommunikationssystem som till exempel LTE. Det visar en ny global undersökning som genomförts av analysföretaget GlobalData som har intervjuat nyckelpersoner hos 179 gruvföretag under oktober och november 2019.

Undersökningen visar också att de kommande två åren planerar nästan hälften av företagen fortsätta investera i kommunikationsutrustning då även 5G kanske börjar få ett genomslag och att drygt 40 procent kommer att satsa på drönare. På nästa samma nivå finns system för att undvika kollisioner i gruvan.

Användning av drönare är fortfarande sparsam men ändå något som ökat kraftigt. Cirka 21% av de undersökta gruvorna uppgav att investerat fullt ut i drönare för att täcka det behov som finns, jämfört med bara 9% 2018. Det behöver dock inte betyda att de investerat i väldigt många drönare. David Kurtz, analyschef för gruvdrift och konstruktion hos GlobalData kommenterar det så här:
– Investeringar i drönare är inte dyra, men återbetalningen när det gäller kostnadsbesparingar, snabbare beslutsfattande och förbättrad produktivitet gör att det inte är förvånande att se en så snabb ökning av investeringsnivåerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096