23948sdkhjf

Regummerat för mindre lastmaskiner

Snowstar är en ny serie regummerade däck avsedda för mindre hjullastare. Enligt Gripen Wheels är däcken speciellt framtagna för vinteranvändning, men ska också kunna användas sommartid.

Vi erbjuder en regummering från en licensierad Bandag-tillverkare som gör en extra linje med regummerade vinterdäck för lastmaskiner. Gummiblandningen är speciellt framtagen för vinteranvändning och passar ypperligt för körning på snö och is. Endast stommar från kända märken används i produktionen. Eftersom slitbanan är prefabricerad och färdigvulkad när den vulkas fast i stommen är gummikvaliteten så slitstark att däcken även kan användas under sommarhalvåret utan snabbslitage, säger Göran Jeppsson, produktspecialist på Gripen Wheels, och enligt företaget även delaktig i utvecklingen av produkten.

Fördelen med en regummerad däckserie är primärt miljömässig eftersom regummering minskar såväl däckavfall som råvarubehov och utsläpp av koldioxid.

Göran Jeppsson berättar att företaget känt ett ökande behov av vinterdäck för små och medelstora lastmaskiner trots att det redan finns ett flertal märken på den svenska marknaden – vilket är en anledning till hans medverkan i utvecklingsarbetet.

Han vill inte berätta vilka tillverkare som står bakom de stommar som används, men lovar däck med bra grepp och självrensning tack vare mönstrets kraftiga klackar med djupa sajpar. Parallellt erbjuds även fälgar i motsvarande dimensioner och givetvis även kompletta hjul.

Läs också: Gripen ökar greppet om entreprenaddäck

– Det finns massproducerade fälgar för vagnar som i många fall kan användas för de maskiner vi anger. Dessa fälgar kallas med ett samlingsord för implementfälgar. Vi använder aldrig denna typ av fälg på en maskin. De fälgar vi erbjuder har kraftigare diskar, alternativt högre stålkvalitet på disken och klarar därmed den högre belastning som krävs för lastmaskiner, säger Göran Jeppsson.

Vi utrustar också alltid våra maskinfälgar med ventilskydd. För att särskilja våra lastmaskinsfälgar från standard implementfälgar har vi valt att ange våra maskinfälgar med HD = Heavy Duty. Dessa fälgar är tillverkade enligt våra egna kravspecifikationer och vi har ritning på varje enskild fälg som är godkänd av oss.

Fälgarna finns i ett urval färger anpassade till olika lastarfabrikat. Bland annat utlovas Volvo-gul, Cat-gul, JCB-gul och silvergrå. Mörkgrå och svart finns också i produktutbudet. För de kunder som har speciella önskemål ska det också kunna ordnas. Snowstar finns också tillgängliga för lastare från Terex, Case och Komatsu.

Företagets ägare och vd Pelle Fritzson lyfter också fram priset som en faktor att räkna med.

Många maskiner som jobbar med exempelvis snöröjning behöver två uppsättningar hjul, en för sommaren och en för vintern. Vi har tagit fasta på detta och erbjuder ett komplett hjulpaket där slutkunden i princip får fyra regummerade kompletta vinterhjul med fälg, för ungefär samma pris som en uppsättning nya lösa originaldäck, säger Pelle Fritzson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08