23948sdkhjf

Bengt Bergs breddar dumperutbudet

Bengt Bergs kompletterar nu sina larvgående minidumprar från Canycom genom att bli generalentreprenör för Ausas dumperprogram med lastkapacitet upp till tio ton.

Bengt Bergs Maskinservice i Partille stärkte vid årsskiftet sin position som leverantör av mindre dumprar genom att ta över rollen som generalagent för Ausas dumperprogram.

Det nya maskinprogrammet blir ett starkt komplement till företagets tidigare utbud av maskiner från Canycom.

– Vi har lång erfarenhet av minidumprarna från Canycom, och med Ausa blir vi en totalleverantör av minidumprar som är både hjul- och larvgående med lastkapacitet upp till tio ton, säger säljaren Martin Svensson.

Precis som Canycom har Ausa främst riktat in sig mot hyresmarknaden. Maskinerna är hjuldrivna, midjestyrda och robust byggda. Bland annat har företaget valt att konstruera drivlinorna med hjulaxeldrift till de fyra hjulen, i stället för hydraulisk drivning på varje hjul.

– Detta ger tydliga fördelar som lägre tyngdpunkt och därmed bättre balans vid körning. Det innebär också hög säkerhet, eftersom hjulaxeldrift innebär säkrare krypkörning och tillgång till effektiva bromsar.

– Vi är imponerade av egenskaperna på maskinerna. De är välbyggda med bra komponenter och Ausas storlek globalt sett vittnar om att det är maskiner att lita på, säger Martin Svensson.

Maskinerna levereras med svängbara eller högtippande flak. Vissa modeller kan levereras med enkeltipp utan svängkrans.

Sammantaget finns 15 modeller i Ausas program, varav fem är tillgängliga för den svenska marknaden. Först på plats är D120AHA, D150AHG och D350AHG. Som siffrorna i modellnamnen antyder, har de en lastkapacitet på 1 200 kg, 1 500 kg och 3 500 kg.

Företaget har stora förhoppningar om att samarbetet ska stärka Ausas marknadsandelar i Sverige. Som stöd för den uppfattningen anges bland annat att Ausa dominerar många av de globala marknaderna för kompakta hjuldumprar med 1-10 tons lastkapacitet, men att det hittills finns förhållandevis få i drift i Sverige.

För att göra ett snabbt avstamp på den svenska marknaden aviseras en maskinvisning vid BBM:s anläggning i Partille i början av mars samt deltagande på Svenska Maskinmässan i början av juni och Entreprenad Live i början av september.

Bengt Bergs Maskinservice är sedan årsskiftet generalagent för Ausas dumperprogram i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062