23948sdkhjf

14 nya från Case

Förbättrade felkoder, krypfart och rejält med benutrymme utlovas i Case färska B-serie kompakta bandlastare och skidsteers.

Case Constructions nya B-serie presenteras på Conexpo i Las Vegas nu i mars och enligt ett pressmeddelande handlar det om fem kompaktlastare och nio skid steers.

Enligt Case påminner B-serien på många sätt om tidigare modeller, kritiska system ska dock ha gjorts om för att öka prestandan.

Nya  gränssnitt och kontroller ska underlätta för föraren, som också kan välja att få maskinen försedd med mekaniska eller elektrohydrauliska kontroller – som kan ställas in på low, moderate eller aggressive.

Den som väljer den elektrohydrauliska varianten får också en åtta tum stor multifunktionsdisplay, backkamera med mera.

Åttatumsskärmen fungerar som ett slags kommandocentral där backkameran och maskindata visas på en delad skärm.

Kameran ska kunna användas både när man kör framåt och när man backar, något som ska förbättra sikten ytterligare.

En nyhet är creep speed”, föraren ska kunna ställa in hastigheten så att maskinen ”kryper” fram och samtidigt gasa på de hydrauliska redskapen med full kraft. 

Olika förarprofiler ska kunna lagras och gamla inställningar ska kunna tas fram för olika jobb eller olika förare.

Case utlovar också förbättrade felkoder och enklare felsökning. Koderna ska innehålla beskrivande texter som gör det möjligt att spåra orsakerna, det ska också underlätta kommunikationen med leverantören och göra det enklare att vidta rätt åtgärder.

Case framhåller den goda sikten, 360 graders sikt utlovas, förutom backkameran finns också en stor backspegel – det sistnämnda är standard i hela serien.

Ett lågt insteg och en stor framruta ska öka sikten framåt, ut över redskapen.

Stora sidorutor och en stor välvd bakruta ska öka sikten både bakåt och åt sidorna. Sikten ska också underlättas av sluttande huvar och en låg H-profil.

Skid steerhytten i sig uppges vara osedvanligt vid, med gott om utrymme för föraren och ett ”extremt lågt” insteg som ska göra det enkelt att ta sig både i och ur hytten.

Utrymmet ska också gynnas av att de elektrohydrauliska joystickarna har blivit mindre, de har också fått ett bekvämare grepp, med en mindre knopp och mindre poddar hävdar Case.

De mekaniska kontrollerna på SR210B och större modeller har servoassisterade joystickar, detta ska göra det enklare och mindre tröttande för föraren, uppger Case.

Mugghållaren och förvaringsutrymmena har flyttats i vissa modeller, för att ge föraren mer benutrymme.

Som tillval finns bluetoothradio.

Både hjul- och bandmaskinerna ska vara stabila i olika typer av terräng, de ska kunna leverera maximalt oavsett om de lastar en lastbil, hanterar material eller utför markarbete, lovar företaget.

Alla maskiner i B-serien utom SR160B har en av två varianter av avgasrening:

1: CEGR (det vill säga att kylda avgaser recirkuliseras) med en dieseloxidationskatalysator (DOC). Det här upplägget uppges kräva noll vätskor eller underhåll av filter.

2: CEGR, men med selektiv katalytisk reduktion efterbehandling (SCR). Inte heller krävs filterbyten, dock måste man emellanåt fylla på DEF (diesel exhaust fluid).

De dagliga kontrollerna ska kunna göras på ett enkelt sätt, lovar Case Servicepunkterna är samlade bak på maskinen och den som hanterar flottan ska kunna hålla koll även på detta, serviceintervaller, maskinprestanda med mera, med tillvalet Case Sitewatch.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078