23948sdkhjf

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

CC Höganäs, som ägt Skrombergaverken i Ekeby utanför Helsingborg sedan 1904, har nu sålt fastigheten.

Ny ägare är Ekeby Park AB, ett konsortium av investerare lett av Norrvidingekoncernen.

– Norrvidinge ser området och dess möjligheter som ett viktigt led i sin affärsutveckling, säger Norrvidinges vd, Johan Beermann, i ett pressmeddelande

Planen nu är att utveckla industriområdet med verksamhet till största delen knutet till transport och logistik.

Den förra ägaren CC Höganäs kommer att finnas kvar i Ekeby under en period, flyttlasset går när det nya centrallagret med kontor och butik står klart i Helsingborg under våren 2021.

–   Vi är väldigt glada att kunnat genomföra försäljningen till ett företag med lokal förankring och som kommer ge Skrombergaverken nytt liv, säger Max Råvik, vd för CC Höganäs, i pressmeddelandet.

– Vi som köpare ser just lokal förankring som viktigt i utmaningen med att få igång nya verksamheter som detta område förtjänar, säger Martin Nilsson, vice vd och marknadsansvarig på Norrvidinge och dessutom bosatt just i Ekeby.

Det har bedrivits verksamhet på Skrombergaverken i över 120 år. På 1950-talet var verken en av Sveriges största arbetsplatser med över 2 000 anställda, och det var verken som försåg operahuset i Sydney med sin karaktäristiska färg, berättar Ekeby Park i pressmeddelandet.

– Ekeby har ett fantastiskt läge med närheten och goda infrastrukturförbindelser till Helsingborg. Ekeby Park kommer som område att utgöra ett attraktivt alternativ, säger Per-Eric Troneus, Styrelseordförande i Ekeby Park, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078