23948sdkhjf

Dafs svenska representant skiftar vd

Utökad kundkrets och bättre lönsamhet är två huvudmål för Patrik Lundin som i dagarna tar över som vd för Nordic Truckcenter Sverige som bland annat är generalagent för Dafs lastbilar.

Det är utan tvekan en utmanande tid att ta över ansvaret för organisationen i den tid som råder. Mer än någonsin är eftermarknad en stöttepelare för våra kunder och leverantörer, säger Patrik Lundin som har mängder med rutin med sig i bagaget.

Nordic Truckcenter känner han väl efter 3,5 år på företaget där han nu lämnar rollen som eftermarknadschef. Innan dess har han bland annat hunnit med en sejour på MAN Trucks.

Nordic Truckcenter har präglas av tillväxt och framåtanda de senaste åren, men nu handlar det först och främst om att skapa en trygghet för anställda, partners och leverantörer.

Dit ska han nå genom att bland annat skapa en god lönsamhet i företaget, utöka kundbasen och ta fram en långsiktig strategi för hur Nordic Truckcenter ska arbeta med sina servicepartners.

Sverige är ett stort geografiskt område med långa avstånd. Vi ska därför titta på hur vi kan leverera reservdelar ännu bättre och snabbare än i dag, samt utveckla vår e-handel ytterligare. Här finns det en stor och spännande potential för företaget, säger Patrik Lundin.

Han är också positiv till att Sverige, Norge och Finland framöver ska drivas som separata enheter.

Den nya organisationen innebär att vi skapar de bästa möjliga affärsförutsättningarna för Daf i respektive land, säger Patrik Lundin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094