23948sdkhjf

Bygginformation samlas under ett tak

Sverige Bygger och Byggfakta går ihop och samlar gemensamt resurserna under namnet Byggfakta. Därmed utlovas förbättrad bevakning av projektmarknaden och en projektdatabas som ger bättre byggstatistik samt bättre möjligheter att utveckla nya tjänster.

Sammanslagningen är inte helt oväntad. De båda företagen, med i princip likartade tjänster, har ingått i samma koncern sedan 2011. Kort därefter etablerades en gemensam informationsinsamling och projektdatabas i Sverige. Koncernen har sedan dess konkurrerat på marknaden med två olika varumärken med tjänster som huvudsakligen är baserade på samma data.

rhoppningen är att sammanslagningen ska leda till en förbättrad bevakning av projektmarknaden och en projektdatabas som ger branschen bättre byggstatistik och beslutsunderlag. Samtidigt betonas att det samarbete som redan bedrivs kring informationsinsamlingen har förbättrat kvaliteten på informationen och samtidigt ökat mängden information.

När företaget jämför hur innehållet i databaserna utvecklats från 2014 till och med 2019 redovisas stora skillnader.

- Antalet projekt som Sverige Bygger och Byggfakta tipsat om, inklusive ”engångstips” har ökat med 26 procent till 71 177.
- Antalet kontrollerade, uppföljda projekt har ökat med 13 procent
till 59 777.
- Antalet helt nya projekt som identifierats och lagts upp i databasen har ökat med 14 procent
till 28 088.
- Antalet uppdateringar på projekten har ökat med 35 procent till 141 255.
- Antalet kontaktpersoner på projekten har ökat med 13 procent till 69 618.
- Antalet e-postadresser till kontaktpersoner har ökat med
mer än 300 procent till 16 192.

Företaget aviserar också en rad nya tjänster under innevarande år.

Live stat erbjuder byggstatistik om projektmarknaden i realtid i ett nordiskt perspektiv. Den lanserades redan i början av året och utlovas ge kunderna möjlighet att själva vrida och vända på informationen från projektmarknaden inom ramen för det urval som valts.

Analytics Pro omvandlar besökarna på företagets kunders hemsidor till tänkbara leads. Tjänsten baseras på teknik som följer IP-adresser och cookies för att sedan matcha den informationen med de nordiska databaserna inom byggprojektmarknaden.

Användaren får information om vilka företag som besökt hemsidan, vilka byggprojekt de är inblandade i samt vem som är kontaktperson på projekten.

Byggfakta Smart (Sales, Marketing, Analysing (in) Relevant Technology) har inbyggd AI (Artificiell intelligens) och machine learning, och kommer att, med start inom kort, erbjudas som ersättning för både Mitt Sverige Bygger och Byggfakta Live.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11