23948sdkhjf

Maskinmässan har siktet inställt på oktober

Svenska Maskinmässan håller fast vid planen om en oktobermässa och noterar till och med ett ökat intresse för evenemanget. – Det är helt otroligt.

Som så många andra fick Svenska Maskinmässan tänka om i vår. Mässan, som senast arrangerades 2018, skulle gå av stapeln i juni i år men bara ett par månader innan premiären förlamades hela världen av coronavirusets framfart.

I Sverige bannlystes större evenemang för att minska risken för smittspridning och Solvallamässan flyttades därför fram till 1-3 oktober.

Där sitter den dock än så länge tryggt, förklarar mässansvarige Gabriel Börjesson.

– Det är nära fem månader kvar, vilket innebär att vi fortsatt tror på att kunna genomföra en trygg och säker mässa i oktober, trots omständigheterna.

Mässkartan har snabbt ritats om sedan coronaviruset blev en faktor man måste ta med i beräkningen. Entreprenad Live flyttade till exempel sin septembermässa till våren och arrangörerna till augustimässan Load up North försöker ha is i magen.

Gabriel Börjesson ser dock hoppfullt på att arrangera Svenska Maskinmässan i oktober.

– Vi tror att det kommer att gå bra. Det är viktigt att poängtera att vi givetvis följer utvecklingen och tar de direktiv/riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen sätter på fullaste allvar. Förhoppningsvis lättar restriktionerna innan/under sommaren och gör så att vi kan genomföra en fantastisk mässa i oktober.

Mässplaneringen är därför i full gång.

–  Vi jobbar på som vanligt inför mässan, med fokus på att både utställare och besökare ska kunna känna sig trygga, säger Gabriel Börjesson.

Riktigt som vanligt kanske det ändå inte blir, noterar han.

–  Det kan givetvis ligga kvar restriktioner i oktober som vi får följa. Vi har ju en fördel genom att vi är på ett mycket stort område där besökare kan vistas med stort avstånd från varandra. Det är ju även en utomhusmässa.

Enligt Gabriel Börjesson har intresset för mässan snarare ökat än minskat.

–  Det är helt otroligt. Ett par utställare har tackat nej till mässan på grund av andra inbokningar under hösten men å andra sidan har vi fått in flera nya – de såg sin chans när vi bytte datum.

Han noterar också att behovet av en mässa snarare ökat.

– Många har avhållit sig från att investera i dessa tider, men i höst hoppas vi på en vändning  och då kan mässan bli lite av ett startskott för nya investeringar!

Planerna ligger alltså fast och skulle läget ändras får man ta ställning till det då, betonar han.

–  Det är trots allt fem månader kvar till mässans genomförande.

Och nästa gång det är dags ska mässan förhoppningsvis vara en försommarmässa igen.

– Det är ju i juni vi vill att den ska ligga. Men nu är läget som det är, och det kommer att bli en bra mässa även i början av oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078