23948sdkhjf

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Liljeholmen. Den över 70 år gamla färgfabriken i Liljeholmen går sitt öde till mötes nu i vår.

Läs också: Dubbelspåret blev klart – 18 månader före plan

Ett pittoreskt hörn av Stockholm mister därmed ett av sina tydligaste kännetecken. Å andra sidan blir man av med ett nedgånget betongschabrak och ger plats åt bostäder för en växande befolkning.

– Många är glada att vi river, det har sett lite ut som en slum här innan – nu kan man få en finare stadsdel, kommenterar Peter Segerlund, arbetsledare på Lotus Maskin och Transport som river fabriken på Skanskas uppdrag.

När Leveranstidningen Entreprenad hälsar på ska rivarna ta sig an ett av kritiskt moment – hörnet ut mot Lövstavägen.

En Komatsu 450 på 60 ton sträcker sig upp mot skyn. Höjdrivningsaggregatet, som når 28 meter, tar ett stadigt grepp om en betongbalk på en av de allra översta våningarna och drar till så att betongen rasar i bitar ner mot marken.

Läs också: Skanska bygger bro i Trondheim för 800 miljoner

Trots att huset är högt och solen skiner klipps just den här delen ner i relativ skugga –   en mobilkran håller upp ett 15 gånger fyra meter stort stänkskydd som ska skydda gående, cyklister, rälstrafik, bilar och bussar på andra sidan stängslet.

– Vi har en riskzon på tolv gånger tolv meter, när vi kommit förbi den kritiska biten kan vi ta ner skyddet, kommenterar Peter Segerlund.

Ett skalskydd står stadigt tio meter från byggnaden. Två flaggvakter finns också på andra sidan stängslet, för att styra upp den rätt nyfikna publiken som nästan vrider huvudena ur led när de får se den stora maskinen i aktion.

– Det är en rätt mäktig rivning, ler Peter Segerlund.

Läs också: KTH och Stockholms universitet byggs ihop

Den äldsta delen av fabriksbyggnaden, den så kallade Spredfabriken, som även inrymde Sveriges första fristående atombombssäkra skyddsrum, stod färdig 1953.

Under 1960-talet byggdes den Nya Färgfabriken till. Den blev både bredare och högre och när Lotus Maskin och Transport nu ska riva hela rasket är det alltså rätt mycket som ska ner.

– Huset är 40 meter brett, 80 meter långt och cirka 25 meter högt, konstaterar Peter Segerlund.

Tungrivningen tog sin början i slutet av januari. Lotus började med att riva en förbindningsgång till ett annat hus, sedan var det dags att ge sig på själva fabriken.

Läs också: Mindre utsläpp med flygaska i betongen

– Vi börjar med att riva den inre halvan av hela huset, förklarar Peter Segerlund.

Tanken är att på så sätt minska riskerna för tredje man.

– Vi jobbar oss neråt till den andra sidan för att hålla ena halvan kvar som skydd mot omgivningen, sedan går vi tillbaka och tar andra halvan.

Ett par veckor senare är Leveranstidningen på plats igen i Liljeholmen. Rivarna har nu tagit sig igenom den första halvan.

Läs också: Robotar gör armeringskorgar

–  Resten kommer att gå lättare, nu har vi mer utrymme och fler maskiner kan jobba samtidigt, säger Peter Segerlund.

Tungrivningen har bjudit på många utmaningar. Först ut var den nästan tolv meter höga skorstenen uppe på taket av byggnaden.

–  Vi satte fast den i vajrar i alla fyra väderstreck så att den inte skulle välta, rev runt om och lyfte sedan ner det stora metallröret, berättar Peter Segerlund.

Utmaning två kom när rivarna insåg hur oerhört stabilt byggt huset var.

– Alla tvärbalkar och alla betongbalkar i den ena huskroppen var ingjutna med metallbalkar – de var extremt stabila.

Rivarna klippte försiktigt rent betongbalkarna så att metallbalkarna blev synlig.

– Sedan kunde vi klippa av dem med en stålsax, lyfta ut dem och låta de mindre maskinerna göra dem lastningsbara, säger Peter Segerlund.

I marken väntar nästa stenhårda match.

–  Vi ska riva källaren – som mest består av ett gammalt atombombsskyddsrum, berättar Peter Segerlund.

Inte mycket är känt om skyddsrummet, ritningar saknas men taket lär vara en meter tjockt, berättar Peter Segerlund.

– Det kommer att blir ganska mycket att bita i, betongen är riktigt seg och fullständigt armerad, konstaterar han.

– Ryktet säger dessutom att det finns 3 000 ton granitsten inbyggt.

Planen är att slå hål på taket med hydraulhammaren och sedan försöka klippa upp hela konstruktionen.

– När vi kommer ner får vi se hur det är byggt, och hur vi kan gå vidare.

Redan i slutet av oktober 2019 påbörjades den omfattande saneringen – en färgfabrik som varit i drift i många decennier innehåller en hel del kemikalier.

– Saneringen utfördes extremt snyggt, bra och professionellt, trots att det var en så stor uppgift, kommenterar Peter Segerlund.

Husets innanmäte var allt annat än lättstädat – fabriken var full av cisterner, tankar, maskiner och rörsystem.

– Vi har fått se till att tömma ut alla rester i alla tankar, allt måste bli helt rent –  och det blev det, säger Peter Segerlund stolt.

Sanerare gick systematiskt igenom alla våningar, 7-8 sanerare utrustade med dammsugare, saneringsutrustning och skyfflar fick hjälp av en Bobcat kompaktlastare när fabriken befriades från lager efter lager av föroreningar.

–  Vi har gjort mycket för hand, golven var fulla av färg- och lackrester som vi skrapat loss, säger Peter Segerlund.

Hundratals enkubikssäckar fulla av avfall lyftes ut med kran genom ett uppsågat hål i fasaden.

–Det var enorma mängder, konstaterar Peter Segerlund.

Förutom spåren från närmare ett sekels färgtillverkning fanns det också en del asbest i till exempel rörböjar och branddörrar.

Saneringsarbetet tog knappt tre månader. När byggnaden var stomren rullade tungrivningen igång –  och den fortsätter alltså under våren.

Komatsugrävaren med sitt höjdaggregat jobbar intensivt på höjden. På markplan finns ett gäng maskiner som har lika viktiga uppdrag.

En Volvo 300 på 30 ton, en Volvo 380 på 50 ton och en Caterpillar 323 på 23 ton går efter höjdrivaren, städar upp, krossar betong och drar ut armering, de lastar skrot och river också de lägsta våningarna, som höjdrivaren inte kommer åt.

Två yrkesarbetare assisterar maskinerna.

–  Jag vill inte ha för många gubbar som springer runt, 1-2 räcker, kommenterar Peter Segerlund.

Fabriken består till största delen av betong. Armering och en hel del metall från innanmätet utgör resten av massorna.

– Det blir nog 15 000-20 000 ton betong totalt, säger Peter Segerlund.

Det allra mesta ska återvinnas och Peter Segerlund betraktar återvinning som en av företagets styrkor.

– Det är kanske vår starkaste gren, vi sorterar allt, krossar ur armeringen och det är kul att vi kan återvinna 99 procent av allt, och dessutom transportera bort allt med våra egna lastbilar.

I grannskapet finns både bostäder, sjukhem, förskolor och skolor. Rivarna måste därför hålla en rätt låg profil, både när det gäller buller och när det gäller damm.

Beställaren Skanska mäter kontinuerligt ljudnivåerna och höjdrivaren har bevattning på aggregatet, en vattenkanon sätts in vid behov och när så krävs kan slangar punktstråla mot crushern.

I slutet av maj ska allt vara klart – då ska hela byggnaden vara nere, med ett möjligt undantag för en del av bottenplattan och det där sega skyddsrummet.

Peter Segerlund väntar sig en ovanligt seg sluttamp men beskriver projektet i stort som mycket lyckat.

– Allt har gått riktigt bra, trots att det är en rivning mitt i stan.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Han tar över som koncernchef i AF Gruppen.

Nyhetsbrev

Nya ägare för tunga lyft

Arkiv

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Ägarrotation i Brdr Holst Sørensen

Teleskoperande lastare från Liebherr

Med L 509 Tele kastar sig Liebherr in i en för företaget helt ny produktgrupp – teleskopiska hjullastare. Först ut är en sjutonsmaskin med 4,8 meters lyfthöjd med pallgafflar.

November gäller fortfarande för Bauma China

Fältdator i mobilformat

Nyabs största i Mälardalen

Nyab fortsätter sin offensiv, inte bara i norra Sverige. För cirka nio månader sedan inleddes verksamhet även i Stockholm och nu har företaget tilldelats sitt hittills största projekt i regionen i form av den så kallade Trollesundsvägen.

Green Landscaping tar för sig i Stockholm

Gällivare vill ha Hybrit-anläggning

Näringslivet och en bred politisk samstämmighet gör nu sitt bästa för att den planerade demonstrationsanläggning som krävs i jakten på fossilfri ståltillverkning ska placeras i Gällivare, nära såväl råvara som vattenkraft.

Volvo avyttrar amerikanskt varumärke

I samband med förvärvet av Ingersoll-Rands vägmaskinsverksamhet 2007 hamnade även Blaw-Knox hos Volvo. Nu tar Gencor Industries över Blaw-Knox-verksamheten i en affär som förväntas vara avslutad innan årets slut.

Nyab tar hem rekordentreprenad

Ombyggnaden av E4 mellan Haparanda och Salmis. enligt ett kontrakt på cirka 176 miljoner kronor, innebär Nyab Infrastrukturs hittills största vägentreprenad sedan företaget bildades för snart tre år sedan.

Forskare ser över järnvägsunderhåll

Underhållet av den svenska järnvägen får mycket kritik. Forskare vid Luleå tekniska universitet ska därför försöka identifiera bästa sättet att åtgärda två av de mer kostnadskrävande behoven – spårriktning och underhåll av växelvärmesystemet.

Norrvidinge köper OP Entreprenad

Designutmärkelse till autonom dumper

Volvos autonoma eldrivna dumper TA15 har tilldelats en Red Dot Award för produktdesign.

Sennebogen storsatsar på kundservice

Sennebogen investerar mer än 25 miljoner euro i ett nytt kundservicecenter som placeras mellan företagets produktionsanläggningar i Straubing och Wackersdorf i södra Tyskland.

Huddig öppnar filial i USA

USA har utvecklats till en av Huddigs fokusmarknader. Därför öppnar företaget nu en filial, strategiskt placerad i Midwest, Chicago.

Boliden är nöjda med senaste kvartalet

Peab bygger skola i Karlstad

Staden kräver schyssta villkor vid bygge

Gävle hamn bygger papperslager

Unik bro kan stå länge till

Svevia står starka

Han blir chef på JM Entreprenad

Snart start för Ludvika-väg

Peab kämpar mot stölder

Tunnelbana på väg

Rekordhöga kopparhalter funna i Kiruna

Tredje gången för BDX

Se alla Företagens egna nyheter

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Drivknuten sponsrar Nyman Racing

Vårt sortiment av blåa varningsljus

Vanliga öppettider igen

Ge din lastbil eller släp ett extra lyft

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

UTÖ - framtidens varningsljusramp snart här!

Renovering och byte av elavtal kan spara dig massvis pengar

Sparar upp till 50.000 kronor med SmartDok – i månaden

Ta kontroll över ditt arbetsljus!

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

KIPP önskar en trevlig sommar!

Sveriges bästa pris på hjulgrävardäck!

Vi har öppet hela sommaren

Gripen Wheels och Väderstad i nytt samarbete.

4G Övervakningskamera för utomhusbruk

Slösar du för mycket tid på fakturering?

Äntligen - nu är vi ett bolag: Metso Outotec

LEGION varningsljusramp med automatisk dimfunktion

Köp 4 BKT däck,25" och uppåt så får du en cykel på köpet!

Vi finns här för dig hela sommaren!

Självsugande centrifugalpump för industrier

Uppdaterad, ännu vassare version av populär backlampa

Absolutgivare med CIPsafety Ethernet/IP SIL3

Westlake SR01H Soft Drive – massivt premiumdäck

Sänd till en kollega

0.156