23948sdkhjf

Åtta riktiga entreprenadhöjdare!

Halva året avklarat och det har lästs mycket på entreprenad.com under dessa sex månader – topplistan över de sex första månaderna rymmer kreativa förare, innovativa entreprenörer och tvärilskna företagare, stora maskiner, snygga maskiner och dödsdömda maskiner!

1: Här ser han ju glad ut, men på Valborgsmässoafton var Kenneth Linnander topp tunnor rasande. Han reagerade snabbt och tryckte till med hyveln när en tjuv drog iväg med hans bil och hans värdefulla mätutrustning. Läs mer här!

2: I vintras drog vi igång en riktigt viktig tävling – Sveriges snyggaste entreprenadmaskin ska utses! I mars redovisade vi ställningen, ett inlägg som blev väldigt väl läst! Tävlingen pågår förresten fortfarande, så glöm inte att rösta härLäs mer här!

3: I slutet av mars berättade vi om Torbjörn Sundh Entreprenad, företaget som började i motvind men som nu, 30 år senare, är ett av Umeås större entreprenadföretag. Läs mer här!

4: Drygt 90 ton tung är den – Volvo släppte sin hittills största grävare, en bandare med steg V-motor och skopvolym på upp till sju kubikmeter. Läs mer här!

5: Vad vore branschen utan alla dessa innovativa och arbetsamma entreprenörer? I våras träffade vi legenden Conny Kolsjö och och tittade (och lyssnade) på hans gamla men effektiva maskiner. Läs mer här!

6: Nog lyste den upp i vintermörkret – Andreas Karlsson på Rösab kunde visa upp ett riktigt praktexemplar till grävmaskin när Leveranstidningen Entreprena hälsade på i vintras. Kreativiteten har fått flöda och han har lagt både tid och energi på att få den svarta Volvogrävaren precis som han vill ha den. Läs mer här!

7: Catgrävaren väster om Örnsköldsvik var förmodligen ensam i sitt slag i hela världen. Läs mer här!

8: Lady Marion – nu har hon tagit farväl på riktigt. Bommen fälldes redan i oktober och i januari revs den vackra gamla maskinen, jättinnan som stegat sig fram i decennier för att bygga vattenkraft och som slutade sina dagar i Aitiks koppargruva. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079