23948sdkhjf

Sugbil med koll

Ett multifunktionellt fordon med hög nyttjandegrad utlovas när Disab lanserar en ny generation vakuumlastare

Den nya generationen har fått namnet Disab Futurion och enligt tillverkaren kan fordonen användas till exempel för arbete under markplan vid grävning, tömning av bassänger och dammar.

Maskinerna kan användas även för arbete på höjd och Disab anser att de passar bra för entreprenörer som vill specialisera sig på jobb med vakuumlastare men också kunna göra annat med sitt fordon.

– Man kan gräva runt en kabel på förmiddagen och suga upp byggavfall från andra våningen i ett hus på eftermiddagen. Vid renovering av lägenheter kan man till exempel suga ut klinker och bilmassor ur ett badrum, säger Christer Magnusson som är försäljningschef på DISAB Vacuum Technology AB, i ett pressmeddelande.

Hur går det då till? En luftström för in materialet i slangen och vidare till tanken. Luftflödet ska vara stort och uppsugningsförmågan kraftfull, lovar Disab.

Ett modernt styrsystem med IoT-lösningar ska stödja operatören och ge denne en bra överblick och kontroll, inte bara över fordonet utan över hela flottan.

Ett interaktivt radiosystem ska dessutom visa relevant driftdata.

– Vi har lyckat integrera dagens teknik för att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt för operatören. Aggregatets alla funktioner kan till exempel manövreras på säkert avstånd med en joystick-radio, säger Christer Magnusson.

Nya Disab Futurion kommer att visas upp under hösten, en demotour från Luleå i norr till Eslöv i söder är planerad.

–  Alla är välkomna att boka in en demo. Tyvärr har alla inplanerade mässor blivit inställda men vi har trots det fått en väldigt positiv respons av marknaden och intresset för maskinen är stort. Har kunderna svårt att komma till oss så kommer vi nu till dem, säger Christer Magnusson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109