23948sdkhjf

Engcon lyfter säkerheten

Livedemonstrationer och produktspecialister med fokus på företagets nya låssystem som både standardiserar låsförfarandet och förhindrar föraren att göra fel blir huvudnumren hos Engcon på Entreprenad Direkt.

Covid-19-pandemin har även slagit mot Engcon, men inte så hårt som befarat. Försäljningen har visserligen gått ner, men ett överraskande positivt orderläge har till och med inneburit ett behov av övertidsinsatser i produktionen. Därför har företaget också kunnat dra tillbaka det tidigare varslet om uppsägning av personal.

Det Strömsundsbaserade företaget har varit inne i en långvarig tillväxtresa och rapporterade en omsättning kring 1,2 miljarder kronor för 2018. Härom året invigdes en helautomatisk anläggning i Strömsund för bearbetning och härdning av stommar till tiltrotatorer. Även under nuvarande coronakris fortsätter satsningarna.

Den pågående internationella expansionen har ökat behovet av kontorsplatser, vilket bland annat innebär en utbyggnad av huvudkontoret med beräknad inflyttning i början av november.

Inte minst en lyckad närvaro på årets Conexpo i Las Vegas har även satt extra fart på det nordamerikanska intresset där företaget flyttar till större lokaler och byter chef för att möta en förväntat ökad efterfrågan.

Engcon brukar vara en välsedd utställare på mässor i såväl Sverige som i andra länder, men har nu i coronatider valt att testa digitala evenemang.

Vår erfarenhet är att sådana drar bra med tittare, säger Aki Järvinen, säljchef på Engcon Sweden.

Det är en anledning till att företaget också deltar på Entreprenad Direkts digitala evenemang 9 oktober, som arrangeras i samarbete med Scandinavian Expo nära Arlanda

Vårt största fokus just nu är att göra grävbranschen säkrare och mer produktiv och på Entreprenads digitala event kommer vi att visa hur vi ska göra det genom att demonstrera vårt låssystem QSC som både standardiserar låsförfarandet och förhindrar föraren att göra fel. Lite som ett automatiskt bromssystem på en bil, om föraren missar så tar tekniken över, säger Aki Järvinen.

Vi kommer att köra livedemonstrationer med en grävmaskin och vi har produktexperter som berättar om vårt nya låssystem, hur vi tänker säkerhet och hur våra produkter förändrar världens grävande i allmänhet.

Vi kommer även att visa vår senaste innovation med det slanglösa fästet under våra tiltrotatorer. Det innebär en enorm förbättring servicemässigt och dessutom blir vi ensamma om att både kunna erbjuda automatisk oljekoppling (EC-Oil) samtidigt som kunderna kan ansluta sina ”vanliga” kopplingar typ Tema på extrauttag, säger Aki Järvinen.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Direkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112