23948sdkhjf

Infranord byter till Byggföretagen

Ökade möjligheter till branschgemensam utveckling är en av anledningarna till att Infranord vill byta arbetsgivarförening från Almega till Byggföretagen.

Syftet är att erhålla bättre stöd i entreprenadspecifika frågor samt skapa möjligheter till branschgemensam utveckling. Styrelsen menar att Infranord som medlem i Byggföretagen kan vara med och bidra till en positiv utveckling av branschen och verka för en branschgemensam kultur kring hållbarhets- och säkerhetsfrågor, säger styrelseordförande Eva Färnstrand.

Infranords styrelse har därför gett vd:n Henrik Löfgren mandat att påbörja processen avseende byte av arbetsgivarförening.

Det nuvarande företagsavtalet kommer att gälla till dess att förhandlingarna om nytt företagsavtal hos Byggföretagen är klara – en process som beräknas pågå under minst ett år.

– I det framtida arbetet ser vi fram emot att ha konstruktiva samtal med arbetstagarorganisationerna för att tillsammans skapa ett Infranord som även i framtiden är attraktivt för våra medarbetare, säger Henrik Löfgren.

Med cirka 1 900 anställda och en omsättning kring fyra miljarder kronor är Infranord marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med avseende på att bygga och underhålla järnväg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093