23948sdkhjf

Volvos nya femtonnare

F-generationen är här förklarar Volvo, som beskriver nya  ECR50 som stark, stabil och osedvanligt mångsidig.

Tack vare zerotail ska kompaktgrävaren på fem ton passa bra på trånga arbetsplatser. Bomsvängningen ska dessutom vara specialutformad  så att svängstolpen och cylindern hålls inom spårbredden vid hinder.

Volvo noterar också att både grävaggregatet, undervagnen och huvarna är förstärkta, och att maskinen ska vara enkel att sköta – inte minst tack vare ett smörjintervall på 50 timmar,  en motorhuv med vid öppningsvinkel och lättåtkomliga servicepunkter.

Andra finesser är automatisk motoravstängning – som leder till att det inte registreras timmar om maskinen inte arbetar. Detta ska enligt Volvo leda till lägre underhållskostnader och gynna andrahandsvärdet.

Företaget lyfter också fram ett patenterat flerfunktionellt hydrauloljefilter som ska skydda hydraulsystemet.

Förarna ska också ha fått sitt. Enligt Volvo är reglagen smidigt utplacerade, med ett jogghjul av biltyp och en 5-tums färgdisplay som ska göra det enkelt bläddra i menyerna.

Proportionella fingertoppsreglage, stora körpedaler och automatisk körning i två hastigheter ska innebära att alla förare snabbt lär sig maskinen, lovar Volvo.

Ett hydrauliskt redskapsfäste och stegvisa anvisningar på skärmen ska göra det okomplicerat att byta redskap, förklarar Volvo.

Det ska också gå att enkelt förprogrammera hjälphydraulikinställningarna så att de passar jobbet. Förarna ska sedan kunna välja om de vill  använda de fördefinierade inställningarna, eller göra hydrauljusteringar från hytten.

Enligt Volvo är maskinen både stark och stabil. Den ska kunna specialanpassas för många redskap och extrautrustning, företaget nämner bland annat fabriksmonterad tiltrotator, grönt varningsljus – som blinkar när säkerhetsbältet är ordentligt fastspänt – extra motvikt och extra timmätare.

Nyckelspecifikationer - Volvo ECR50

Motor

D2.4H

Bruttoeffekt, kW/hk

31,2/41,8

Nettoeffekt, kW/hk

30,7/41,2

...vid varvtal, varv/min

2 200

Maskinvikt, kg

5 050

Skopvolym, m3

0,114

Körhastighet låg/hög, km/h

2,7/4,4

Svänghastighet, varv/min

8,5

Brytkraft, kN

36,2

Skaftets brytkraft, kN

25,9

Totalbred, mm

2 000

Totallängd, mm

5 198

Hydraulpumpens maxflöde, l/min

120

Bomsvängvinkel, vänster/höger

75/55


Källa: Volvo Construction Equipment

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11