23948sdkhjf

Volvo och Rototilt i globalt samarbete

”Det känns mycket positivt och innebär stora fördelar för våra Volvokörande kunder.”

Enligt ett pressmeddelande har Rototilt och Volvo CE ingått ett globalt avtal som innebär att Volvos slutkunder ska kunna få sin grävmaskin förberedd för Rototilts tiltrotatorer direkt från fabrik.

–  Det känns mycket positivt och innebär stora fördelar för våra Volvokörande kunder, men även för Volvos återförsäljare, säger förklarar Rototilts svenska försäljningschef Markus Olofsson i pressmeddelandet.

Nya tekniska lösningar ligger till grund för avtalet – de två företagen har i ett gemensamt projekt utvecklat en ”smart integration” mellan Volvos grävmaskiner och Rototilts tiltrotatorer.

Tanken är att introducera den nya tekniken stegvis, först ut är Volvo  EC250 och EC300, som ska komma redan i början av 2021.

Enligt Rototilt innebär avtalet många fördelar både för entreprenören och för återförsäljaren, till exempel ska Rototilts styrsystem och sensorer nu kunna ”prata” med Dig Assist, Volvos fabriksinstallerade grävsystem via en smart integrationslösning.

– Entreprenörerna ställer högre krav på att få en bra, enkel och fungerande integration mot grävmaskinen för den tiltrotator man väljer, och är det dessutom integrerat med grävmaskinen i övrigt blir det en riktigt bra lösning. Kort sagt – en lösning som svarar upp mot kundernas behov på ett bra sätt, säger Markus Olofsson.

Rototilt utlovar dessutom en betydligt säkrare, och genomgående bättre implementation av tiltrotatorsystemet på de maskiner som omfattas av det nya systemet.

Volvo har slutit liknande avtal med både SMP Parts och Engcon, klicka på länkarna för att läsa mer om det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094