23948sdkhjf

SMP och Volvo i tekniskt samarbete

”För Volvos nya maskinmodeller har vi skapat nya funktionaliteter och användargränsnitt.”

Volvo Construction Equipment har bråda dagar, alldeles nyss aviserades ett globalt samarbete med Rototilt, men även SMP Parts har slutit ett liknande avtal med maskintillverkaren.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om ett globalt partnerskap och teknisk utveckling som ska göra det möjligt att få Volvos maskiner kompatibla med SMP Parts Tiltrotatorer.

Tekniken har fått namnet Smart Connect och den nya tekniken ska ha fötts ur ett samarbete mellan Volvo CE, SMP Parts och SVAB hydraulik AB.

Smart Connect ska göra det möjligt för maskinen och tiltrotatorn att kommuncera både när det gäller funktionalitet och när det gäller teknisk data.

Enligt SMP finns det genom Volvo CE:s plattform DigAssist, en Factory Fit-lösning förberedd för SMP Parts tiltrotatorer.

Enligt företaget ska detta spara tid och ge mer precision, det ska bli möjligt tt få kontroll över både grävmaskinern och tiltrotatorn, det ska också gå att använda maskinens originaljoystick och få all information presenterad på huvuddisplayen.

–  Otroligt kul att vi kan göra detta tillsammans. Volvo ligger i framkant på utvecklingen och vi är med på tåget och utvecklar våra produkter i samma takt vilket gör SMP till en självklar partner för så väl maskintillverkaren, maskinåterförsäljaren och slutkunden,  säger Daniel Persson, försäljningschef, SMP Parts AB, i pressmeddelandet.

Samarbetet gör det möjligt för SMB att ha en Plug ´n Play lösning som uppfyller Volvo och kundens behov, hävdar han.

–  För Volvos nya maskinmodeller har vi skapat nya funktionaliteter och användargränsnitt som gör det enkelt och effektivt att köra maskinen med dess redskap.

Först ut att få det nya systemet är Volvos RC250E och EC300E, sedan kommer fler modeller att släppas 2021, konstaterar Daniel Persson.

– Jag ser starkt fram emot samarbetet och försäljningsutvecklingen under 2021 och kommande år.

Volvo har slutit ett liknande avtal även med Engcon, klicka på länken för att läsa mer om det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073