23948sdkhjf

Fräsig återvinning – men vem är veckans vinnare?

Dags för veckans topplista – där vi hittar några favoriter i repris den här gången! Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

Foto: Metso Outotec

1: Jätteflak tar vägen över Atlanten. 2019 lanserade Metso Outotec flak för gruvtruckar tillverkade av höghållfast stål och med gummifoder. Nu har företaget fått leverera det första flaket till en truck med kapacitet att lasta 360 ton, vilket dessutom blev företagets första flak till Amerika. Läs mer här!

Foto: Morgan Andersson

2: Stöldrisken får byggföretag att tacka nej till uppdrag. Nästan 6 000 inbrott anmäldes på svenska byggarbetsplatser under 2020. Tendensen är ökande och en undersökning från Byggföretagen visar att företag till och med tackar nej till uppdrag på grund av rädsla för brott. Läs mer här!

Foto: Bellman Group

3: Klart med Norrvidinges nya ägare. Bellman Group har nu slutfört det förvärv av Norrvidinge som presenterades i april i år. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

4: Samvetsgranna storfräsare i Stäket. Cutterways team har mycket att göra och strävar efter att vara snabba men noggranna – att riva upp asfalten går ofta fort men sedan gäller det att inte slarva med rengöringen. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

5: Utredare: så ska de fossila bränslena fasas ut för arbetsmaskiner. I Utfasningsutredningen föreslås fler miljözoner, utökad registrering av arbetsmaskiner och utvecklade upphandlingskrav. Läs mer här!

Foto: Joakim Kröger, NCC

6:  NCC säljer sin svenska tätskiktsverksamhet. Företaget avyttrar  sin entreprenadverksamhet för tätskikt inom Binab i Sverige. Läs mer här!

Foto: Peab Asfalt

7: Peabs nya hybridvält. Nästa steg i Peab Asfalts ambitioner att minska klimatpåverkan är inköpet av vad företaget beskriver som Sveriges första hybridvält. Genom att tanka med HVO minskar klimatbelastningen ytterligare. Läs mer här!

Foto: Swerock

8: ”Det här är framtidens fabrik”. Swerocks nya betongfabrik i Malmö utlovas ta ett samlat grepp kring klimatfrågan hela vägen från råvaror, via fossilfri uppvärmning och recirkulation av processvatten till transporter. Läs mer här!

Foto: Morgan Andersson

9: Nystartad byggkoncern gör nya förvärv. Det var en rejäl knall tidigare i år när Wesc med sina rötter i streetfashion förvärvade fyra företag med inriktning på bygg och anläggning, och dessutom bytte namn till Vestum. Nu kommer besked om att företaget förvärvat ytterligare fyra företag inom samma segment. Läs mer här!

Foto: Grängesberg Exploration Holding

10: Nu blir det mer svensk järnmalm på marknaden. Grängesberg Explorations resultat från den genomförda scoping-studien visar att det finns goda förutsättningar för återstart av Dannemoragruvan. Studien visar att det är möjligt att producera ett järnmalmkoncentrat av mycket hög kvalité. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062