23948sdkhjf

Magisk lista med sällsynta inslag!

Ny och gammal teknik, beslut med stora konsekvenser, kinesiska satsningar och sällsynta kranar. Den som läser veckas topplista får lite av varje! Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

Foto: Cementa

1: Cementa får nobben av Högsta Domstolen

Högsta Domstolen tar inte upp Cementas överklagan av Mark- och miljööverdomstolens beslut att avvisa ansökan om fortsatt och utökad täkt- och vattenverksamhet vid Slite. Därmed kvarstår såväl den tidigare domen som den akuta cementkrisen. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

2: Lugnet före stormen – så bäddar man för Norrbotniabanan. Trafikverket stuvade om i entreprenaderna, för att spara tid och underlätta logistiken i ett projekt som kommer att bli intensivt. – Vi ska schakta två miljoner ton och bygga två tunnlar på två år, det är ganska tajt. Läs mer här!

Foto: Volvo Trucks

3: Volvo Trucks ska tillverka sina tunga lastbilar i Kina. Volvo Trucks har kommit överens om att förvärva JMC Heavy duty vehicle som är ett dotterbolag till Jiangling Motors. Det inkluderar en tillverkningsanläggning i Taiyuan, Shanxi -provinsen, Kina. Förvärvet är på cirka 1,1 miljarder kronor. Målet är att starta produktionen av de nya tunga Volvo FH-, Volvo FM- och Volvo FMX-lastbilarna i Taiyuan för kunder i Kina från slutet av 2022. Läs mer här!

Foto: Vattenfall/John Guthed

4: Så här ska Ringhals rivas. Vattenfall har tecknat avtal med Westinghouse Electric Sweden för nedmontering av reaktortankar och dess inre delar samt bränsleställ i Ringhals 1 och Ringhals 2. Med det tecknade avtalet, står det klart att de radioaktiva delarna ska nedmonteras år 2023. Läs mer här!

Foto: Volvo CE

5: Molnbaserad teknik färdig för lansering globalt. 2019 lanserades ”effektiv utlastning” som utvecklats i samarbete mellan bland annat NCC, som letade efter en lösning för att optimera utlastningsprocessen, Volvo Lastvagnar och Volvo CE. Med facit i hand vill nu Volvo CE erbjuda den molnbaserade tekniken globalt. Läs mer här!

Foto: Pressbild

6: Sällsynt Libehherkran har landat i Sverige. Det finns bara tre exemplar av den eldrivna mobilkranen – ett av dem har kommit till Sverige. Läs mer här!

Foto: Vestum

7: Rivstart för Vestum. Av det tidigare modeföretaget Wesc återstår inte mycket. Sedan 20 maj i år handlar det i stället om bygg och anläggning under namnet Vestum. Sedan starten har 14 förvärv aviserats med en sammanlagd nettoomsättning på drygt 1,5 miljarder kronor – vilket ska dubblas redan i år. Läs mer här!

Foto: Copperstone resources

8: Viscariagruvans vd: Det händer en gång i livet. Det var den 17 juni som Copperstone resources höll ett öppet digitalt samrådsmöte för allmänheten. Det var avslutningen på det tillika öppna samrådet som startade i maj med exempelvis Länsstyrelsen, Naturvårdsverket, de samiska samfunden, Kiruna kommun och LKAB. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094