23948sdkhjf

Delvator drar till Dalarna

– Leksand är jättebra för oss, då det finns många Hitachi-maskiner i regionen, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator.

Hitachis svenska återförsäljare Delvator har under de senaste åren jobbat hårt för knyta till sig olika servicepartners som ska komplettera den service man ger på sina egna anläggningar i Eslöv, Härnösand och Stockholm.

På sistone har siktet ställts in på Dalarna. Tidigare i höst anställde Delvator en säljare som utgår därifrån: Jimmy Arvidsson.

Nu fortsätter satsningen igenom att etablera ett samarbete med AB Heby Lantbruksservice i Leksand.

–Leksand är jättebra för oss, då det finns många Hitachi-maskiner i regionen, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator, i pressmeddelandet.

Anläggningen i Leksand blir Delvators 21:a servicepartner.

– Tillsammans med Heby Lantbruksservice kommer vi nu att ha en verkstad som hjälper oss att höja servicegraden till våra entreprenörskunder i Dalarna, säger Thoas Johnsson.

Heby Lantbruksservice, som startades 1980 och har ett 20-tal anställda, jobbar med många varumärken, till exempel Trejon, Norje, Lemken och Massey Ferguson.

Företaget bedriver service av bilar, lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner i Heby, Hedemora och i Leksand där de har butik, verkstad och reservdelslager.

Heby Lantbruksservice har fyra anställda som jobbar med entreprenadmaskiner i Leksand, som också är bas för två servicebilar.

Heby Lantbruksservice har en fin anläggning som kommer att tjäna vårt arbete, våra maskiner och reservdelar, säger Delvators vd Jonas Coltén i samarbetet. De har ett fint rykte i regionen och stort förtroende hos sina kunder.

Heby Lantbruksservice arbetar både med lantbruksmaskiner och entreprenadmaskiner. Vd Christian Eriksson uppger i pressmeddelandet att han har störst erfarenhet av lantbruksmaskiner, men att han ser samarbetet med Delvator och Hitachi som ett bra komplement.

Jag har själv inte jättestor kunskap av entreprenadmaskiner, men många av våra kunder i området kör Hitachi-maskiner och efterfrågade service, så det var så det började. Man har ju förstått att det är bra maskiner, säger han.

Nya säljaren Jimmy Arvidsson, som alltså utgår från Dalarna, ser fram emot att få kollegor på nära håll.

–Det ska bli roligt att jobba med Heby Lantbruksservice och jag vet att mina entreprenörskunder är nöjda med deras arbete och fina service, säger han i pressmeddelandet.

Känslan tycks vara besvarad, Roland Hellberg som är ansvarig för lager, butik och verkstad i Leksand, uppger i pressmeddelandet att det ska bli roligt att få in Hitachi som nytt varumärke och att det är spännande att utöka utbudet med entreprenadmaskiner.

–Det är ju alltid intressant med utveckling och att kunna bredda sin verksamhet. Jimmy är ju en lättsam kille och det är ju alltid skönt att man får en bra kontakt från början, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.282