23948sdkhjf

Renta Group får ny ägare och satsar på Europa

"Vi kommer att ha mycket att göra när det gäller att utveckla digitala och hållbara hyrestjänster tillsammans med utvidgning av verksamheten till nya geografier".

Det finska maskinuthyrningsföretaget berättar i ett pressmeddelande att Intera Fund II Ky, Rentas huvudägare, har undertecknat ett bindande avtal har innebär att Renta Group Oy ska säljas till den privata aktieinvesteraren IK Partners.

IK Partners är inriktat på investeringar i Benelux, DACH, Frankrike, Norden och Storbritannien och har sedan slutet av 1980-talet investerat mer än 14 miljarder euro i över 155 europeiska företag.

Enligt pressmeddelandet kommer Rentas ledning fortsatt att vara storägare i företaget. Alla aktieägare som är verksamma i Renta ska dessutom få möjlighet att återinvestera tillsammans med IK Partners och enligt pressmeddelandet har företagets ledningsgrupp åtagit sig att göra betydande återinvesteringar.

Enligt Renta ska gruppen även i fortsättningen ledas av vd Kari Aulasmaa och hans team.

Målet uppges vara att att förstärka Renta i Östersjöregionen och påbörja en resa mot den europiska marknaden.

Detta ska ske genom ytterligare nyöppningar och nya digitala lösningar, förklarar Renta.

– Vi kommer att ha mycket att göra när det gäller att utveckla digitala och hållbara hyrestjänster tillsammans med utvidgning av verksamheten till nya geografier. Jag är övertygad om att IK, med sina internationella nätverk, är den perfekta partnern för Renta när vi går vidare i nästa utvecklingsfas, säger Kari Aulasmaa i pressmeddelandet.

Vi är mycket glada över att vara partner med Kari och teamet i Renta Group i nästa steg av deras resa. Renta spelar en viktig roll när det gäller att utveckla och förbättra hållbarheten för bygg- och infrastrukturmarknaderna i Östersjöområdet, med deras mycket lokala och digitala strategi för utrustning och maskinuthyrning, och vi ser fram emot att stödja teamet för att öka sitt nätverk och utveckla sin digitala plattform på nya och befintliga marknader, säger Alireza Etemad, partner vid IK och rådgivare till IK IX Fund, i samma pressmeddelande.

Renta Group bildades 2015 när tre finska företag slogs ihop. I dag sysselsätter företaget över 1 000 personer och man har över 100 depåer i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Polen, där man bland annat hyr ut anläggningsmaskiner och annan utrustning för bygg- och infrastrukturprojekt.

Vi har haft en fascinerande resa med Intera för att skapa en modern och ledande hyrmaskinsleverantör i Östersjöregionen. Det har varit ett privilegium att arbeta med Interas team och vi är tacksamma för allt deras stöd under de senaste åren. Nu är det dags att gå vidare och jag välkomnar varmt IK-teamet att fortsätta resan med oss, säger Kari Aulasmaa.

– Rentas ledning och Intera gick samman 2015 och allt började från ledningens starka vision om hur ett modernt uthyrningsföretag skulle se ut. I dag är Renta en etablerad och snabbt växande aktör som verkar i Norden och Polen, med nära 300 miljoner euro i intäkter. Tydligheten i den ursprungliga visionen och professionalismen samt engagemanget hos hela Renta-teamet har varit grundläggande för företagets framgång. Det har varit en enorm resa och ett sant nöje att stödja Kari och hans skickliga team i att bygga Renta till vad det är idag. Med stöd från IK-teamet är Renta mycket väl positionerat för nästa tillväxtfas, och vi ser fram emot att se företagets fortsatta framgång, säger Christoffer Zilliacus, partner på Intera, i pressmeddelandet.

Affären måste godkännas enligt lag innan den kan slutföras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079