23948sdkhjf

Ledare: Tack för alla år

I en värld präglad av egensinne, det vill säga där viljan härskar över kunskap, finns alltid starka krafter som håller förnuftet stången.

När detta skrivs står det klart att vi står inför en synnerligen oklar framtid. Vi står inför en mängd beslut av helt olika karaktär, beslut som kommer att resultera i ilska och smärta oavsett vilket det blir.

Ett beslut gäller den pandemi som präglat hela planeten i snart två år. Det talas redan om den femte vågen och inget tyder på att det inte kommer fler. Redan införandet av vaccinpass skapar våldsamma reaktioner, vem ska våga ta tag i frågan om det även i fortsättningen ska vara möjligt att vägra vaccinering.

Ett av många beslut som gäller miljön gäller möjligheterna att utvinna värdefulla metaller och mineraler ur den svenska berggrunden. Som det ser ut i dag är såväl lagstiftning som flera så kallade miljövårdande myndigheter inställda på att det är bättre att bryta dessa material så långt borta som det bara är möjligt med mer miljöpåverkande tekniker och med långa transporter som följd hellre än att se till globala belastningen. Påverkan på det globala klimatet väger lätt i förhållande till lokala miljövärden.

Andra beslut måste syfta till att öka sysselsättningen, öka bostadsbyggandet och öka tryggheten, såväl den personliga som för företagen.

Än så länge står det skrivet i stjärnorna om vi kommer därhän. I en värld präglad av egensinne, där kunskap väger lätt i förhållande till viljan, finns alltid starka krafter som håller förnuftet stången.

Tyvärr lär inte ens vår rödklädde vän som förhoppningsvis är vaccinerad och har möjlighet att dyka upp om några veckor ha med sig en lösning i säcken.

Året närmar sig slutet och vi vill gärna passa på att tacka läsare, annonsörer och andra samarbetspartners för det gångna året och hälsa välkommen till det nya.

För min egen del vill jag dessutom tacka för nästan 40 år i en bransch som från första till sista dag gett mig glädje, engagemang och värdefull information. Jag är enormt tacksam för all värme, allt förtroende och all kunskap ni delat med er av. Nu får nya krafter ta över stafettpinnen.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095