23948sdkhjf

Nordisk Bergteknik köper Torbjörn Sundh Entreprenad

Förvärvet ska bredda företagets erbjudande och stärka Nordisk Bergteknik i Norrland, inte minst inför allt jobb Norrbotniabanan medför.

Torbjörn Sundh Entreprenad firade sitt 30-årsjubileum i fjol, det Umeåbaserade företaget omsätter ungefär 220 miljoner kronor per år och har cirka 130 anställda.

Nu får företaget en ny ägare – Nordisk Bergteknik köper Torbjörn Sundh Entreprenad för 138 miljoner kronor, en affär som dock måste godkännas av Konkurrensverket innan den går igenom.

Nordisk Bergteknik har tagit, och avser ta, en aktiv roll i den pågående konsolideringen av branschen, och vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Torbjörn Sundh Entreprenad, säger Nordisk Bergtekniks vd Andreas Christoffersson i ett pressmeddelande.

Han uppger att det är ett välskött bolag med en kompetent ledning och kvalificerade medarbetare som delar Nordisk Bergtekniks syn på affärsmannaskap och värdegrund.

Förvärvet innebär en komplettering av vårt erbjudande och kommer att bidra till att säkra en del av de behov som föreligger i samband med utbyggnaden av Norrbotniabanan samt de stora satsningarna inom infrastruktur och industri i norra Sverige. Vi stärker dessutom vår geografiska närvaro i hela Norrland, vilket givetvis är väldigt positivt då det är en region där det händer mycket i som resultat av inte minst den gröna omställningen, säger Andreas Christoffersson.

Enligt pressmeddelandet kommer 108 miljoner av den totala köpeskillingen på138 miljoner kronor att erläggas i likvida medel vid tillträde, 20 miljoner kronor ska återinvesteras i aktier i Nordisk Bergteknik och tio miljoner kronor sätts i en säljarrevers.

Läs gärna reportaget vi gjorde om Torbjörn Sundh Entreprenad i fjol, det finns att läsa här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.313