23948sdkhjf

Milstolpe nådd för snabbfästesalliansen

Open-S Alliance har fått in första maskinåterförsäljare som medlem.

Open-S Alliance startades 2020 av tiltrotatortillverkarn, tillika konkurrenterna, Rototilt och Steelwrist.

Syftet är att skapa en öppen standard för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner, för att säkerställa att de fästen, redskap och tiltrotatorer som används passar ihop och är trygga att använda.

Sedan dess har bland annat SMP Parts och Volvo Construction Equipment anslutit sig till alliansen och KH-Maskin AB, som säljer både Kobelcos, Wacker-Neusons och Kramers maskiner, blir sammanslutningens första maskinåterförsäljare.

–  Vi vill bidra i utvecklingen av en öppen standard för helautomatiska snabbfästen, säger Martin Lindén, vd på KH-Maskin AB, i ett pressmeddelande.

Poängen för en återförsäljare uppges vara att kunna ge kunderna tydligare information om vilka produkter som passar ihop.

Open-S gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder den mest användarvänliga och effektiva lösningen, så att vi kan fokusera på maskinlösningar och inte vara begränsade av kompatibilitet mellan olika leverantörer av utrustning och redskap. Detta kommer att skapa möjligheter för oss att leverera fler maskiner och skapa mervärden för våra nya och befintliga kunder, säger Martin Lindén.

Enligt Steelwrists vd Stefan Stockhaus, som är styrelseordförande i Open-S Alliance, har standarden tagits fram med både återförsäljare och maskinägare i åtanke.

Kunderna har olika behov och vi tycker det är viktigt att de har möjlighet att välja och inte bli inlåsta i en företagsspecifik lösning. En standardiserad lösning gör det enklare för återförsäljaren att sälja till slutkund. Vi välkomnar KH-Maskin som den första maskinåterförsäljaren att bli medlem och stödja utvecklingen av en gemensam standard, säger han i pressmeddelandet.

KH-Maskin går med i alliansen som stödmedlem. Företaget ägs av finska KH-Koneet Oy och har anläggningar i Jordbro, Göteborg, Jönköping och Järfälla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109