23948sdkhjf

Redo för tuffa tag i snösvängen

Mählers får en nygammal platschef på huvudkontoret i Rossön i Jämtland: Pontus Johansson har tidigare varit konstruktör både på Engcon och på Mählers.

– Jag är hedrad över att jag blev tillfrågad om jobbet och det är fantastiskt roligt att komma tillbaka till Mählers och fabriken i Rossön, säger Pontus Jonasson i ett pressmeddelande.

Han minns sina tidigare Jämtlandsår med glädje.

– Ja, det var roliga år. Både Engcon och Mählers var i väldigt expansiva faser med mycket nyutveckling som flyttat fram företagens positioner på marknaden, vilket var väldigt roligt att följa, säger Pontus Jonasson.

Pontus Johansson är KTH-utbildad civilingenjör och har hunnit med en hel del i sitt yrkesliv.

Förutom sina sejourer på Engcon och Mählers har han konstruerat elmotorer på BAE Systems Hägglunds, jobbat på Scanias motorblocksavdelning i Södertälje och varit projektledare inom drift och underhåll på Vattenfall.

Enligt Mählers har företagets nya platschef bra koll på väghållningsbranschen och de tuffa villkor åkarna möter, krav som innebär att åkarnas leverantörer också måste steppa upp.

– Snösvängen är en tuff marknad, men jag tror Mählers vinner genom att ha den bästa servicen, jobba nära kunderna och ställa upp när det gäller, säger Pontus Johansson.

Han ser ett stort värde i Mählers tekniska utveckling, och lyfter särskilt fram det nya styrsystemet MC3, som bland annat gör det möjligt att serva kunderna via fjärrsupport.

– Här tror jag vi kan vidareutveckla mycket, jag tror även kunderna kommer efterfråga att kunna plocka ut data över hur plogarna har använts. I en snar framtid kanske plogarna kan beställa sina reservdelar automatiskt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
De roddar infrastruktur mitt i ett fornminne
Ramirent köper företag
Maskinias VD presenterar: Ny kontroll till Case hjullastare
Svordomar och storordrar på veckans lista!
BDX renodlar – startar entreprenadbolag
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125