23948sdkhjf

Ny ordförande i snabbväxande företag

Den 4:e maj valdes Pontus Cornelius till ny styrelseordförande för Sluta Gräv AB.

Sluta Gräv lyfter fram att företagets nya ordförande har mer än 28 års samlad erfarenhet från flertalet ledande positioner inom olika branscher och bolagsstyrelser.

Pontus Cornelius kommer närmast från Bona AB, där han varit både vd och koncernchef, han har också varit vd för Ernströmgruppen.

– Med Pontus erkänt goda ledarskap, internationella erfarenhet och tydliga hållbarhetsprofil är vi övertygade om att Pontus är en perfekt matchning som kommer bidra till att Sluta Gräv når sina tillväxtmål, säger Ragnar Söderberg, avgående styrelseordförande som nu går över till rollen som styrelseledamot.

Peter Cornelius säger sig vara både glad och smickrad och ser fram emot att starta det nya styrelseuppdraget.

– Jag har ett stort intresse för klimatfrågan och ser en hållbar omställning som en viktig motor för företags framtida affärsmöjligheter. Sluta Gräv har kraften, kompetensen och drivet och tillsammans med dem ska jag nu framtidssäkra företaget och se till att deras innovativa och hållbara erbjudande nyttjas av än fler inom byggbranschen.

Sluta Grävs affärsidé är att använda markskruvar som markförankring i stället för att gräva för markfundament.

Företaget uppger sig vara i stark tillväxt, under 2021 ska omsättningen ha ökat med 60 procent och man har förstärkt organisationen med fler medarbetare, fler produkter och en breddad produktportfölj.

Majoritetsägare är Sobro och målet uppges vara att växa snabbt även på den internationella marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078