23948sdkhjf

NCC förbereder företagspark

I anslutning till Northvolts nya batterifabrik i Skellefteå ska en företagspark byggas. NCC har fått i uppdrag att förbereda genom markanläggningsarbeten.

Skellefteå kommun och NCC ska förbereda en företagspark i Bergsbyn. Företagsparken på 38 hektar kommer ligga i anslutning till Northvolts batterifabrik. NCC:s uppdrag omfattar anläggning av avlopp och vatten, dagvatten, vägar samt belysning och el.

Projektet kommer enligt NCC även att CEEQUAL-certifieras. Det är ett hållbarhetscertifikat som ser på hur bra miljöfrågor och sociala aspekter hanteras under hela projektets gång, från början till färdigställande.

Under arbetets gång kommer man även att utföra en studie tillsammans med Vinnova för att undersöka om det går att underlätta elektrifieringen av fordon och maskiner.

− Samarbetet med Vinnova gör att vi kan sprida kunskap och lärdomar från projektet. Vi kommer att använda maskiner som både reducerar buller, ger mindre vibrationer och har mindre miljöpåverkan. Det är en stor fördel både för personal, närboende och miljön, säger Daniel Marklund, projektchef på NCC Infrastructure, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142