23948sdkhjf

Börsen nästa för Engcon

Efter mer än 30 år tar tiltrotatortillverkaren ett nytt steg – Strömsundsföretaget kliver in på Nasdaqbörsen, något man bland annat hoppas ska öka möjligheterna att växa internationellt.

Engcon berättar i ett pressmeddelande att företagets styrelse och koncernledning, tillsammans med huvudägarna; grundaren Stig Engström och Monica Engström, beslutat sig för att notera bolagets aktier på Nasdaqbörsen i Stockholm.

Erbjudandet uppges innebära ett pris på högst 46 kronor per aktie  och AP2, fonder förvaltade och rådgivna av Capital Research, Formica Capital, Handelsbanken Fonder, Nordstjernan, ODIN Fonder, Strand Kapitalförvaltning och Svolder AB har, med vissa förbehåll, åtagit sig att förvärva aktier av serie B i till ett totalt belopp på 1,4 miljarder kronor.

Enligt Engcons vd Krister Blomgren är noteringen ett nytt spännande steg för företaget och han spår en stark tillväxt för tiltrotatormarknaden framöver.

Vår egen säljorganisation med fokus på slutanvändaren och nära samarbeten med grävmaskinstillverkare och återförsäljare ger oss en stark plattform för att växa vår verksamhet globalt.

Engcons styrelseordförande Annika Bäremo står företaget på stabil grund.

Engcon är väl rustat för att ta nästa steg i sin utveckling, genom att fortsatt skapa värde i en noterad miljö för såväl aktieägare som kunder, slutanvändare, medarbetare och samhället i stort. Vi är glada över att erbjuda en bredare grupp av nya aktieägare möjligheten att få vara med på detta fina bolags fortsatta resa.

Engcons grundare Stig Engström har stora förhoppningar på vad börsnoteringen kan innebära.

Sedan jag grundade Engcon för drygt 30 år sedan, då tiltrotatorn var en ny uppfinning, har jag varit övertygad om att den skulle komma att förändra den grävande världen.

Jag är stolt över att Engcon utvecklats till ett globalt, lönsamt och snabbväxande bolag och ser fram emot bolagets fortsatta utveckling i en noterad miljö, säger han.

Enligt pressmeddelandet anses en börsintroduktion göra företaget mer välkänt, öka möjligheterna att expandera internationellt samt göra det enklare att både attrahera och behålla nyckelpersoner, partners och kunder

Andra fördelar uppges vara att få tillgång till både den svenska och de internationella kapitalmarknaderna, att kunna erbjuda incitamentsprogram för de anställda samt att underlätta ett framtida generationsskifte för huvudägarna.

Enligt pressmeddelandet godkänner Nasdaq Stockholm Engcons ansökan om börsnotering, dock med vissa villkor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125