23948sdkhjf

Många anser byggbranschen borde göra mer för att minska miljöpåverkan

En Sifo-undersökning visar att nästan hälften av svenskarna inte tycker att byggbranschen gör tillräckligt för att minska sin miljöpåverkan. Cramos miljöchef efterfrågar bland annat tydligare klimatkrav i offentliga upphandlingar.

På uppdrag av Cramo har Sifo gjort en undersökning där de tillfrågade har fått svara på om de anser att den svenska byggbranschen gör tillräckligt för att minska sin miljöpåverkan. Undersökningen visar att 42 procent anser att byggbranschen inte gör tillräckligt medan 25 procent tycker att den i mycket stor eller ganska stor utsträckning gör det.

– Fler i byggbranschen borde välja att hyra sina arbetsmaskiner i stället för att själva äga dem. Att dela på resurser är hållbart i sig och om man dessutom tankar arbetsmaskiner med förnybara bränslen eller väljer elektrifierade alternativ, kan man minska sin klimatpåverkan, säger Martin Freland, kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchef på Cramo, i en kommentar.

Han tycker att framtidens byggbransch måste minska sin miljöpåverkan och bli säkrare och effektivare. Martin Fredland menar att det förvisso vidtas många åtgärder redan idag men att mycket mer behöver göras.

–  Det är byggsektorn som bygger framtidens hållbara Sverige. För att putta branschen i rätt riktning bör politiker och tjänstemän ställa tydligare klimat- och miljökrav i offentliga upphandlingar.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078