23948sdkhjf

Ett av VSM:s största – ska spränga för spår i väst

Ett av Bellman Groups företag, VSM, ska utföra schakt- och sprängarbeten i Göteborg när järnvägsförbindelsen Västlänken byggs under staden. Uppdraget är ett av de största i företagets historia.

Kalhällsbaserade VSM, som ingår i Bellman group, har fått i uppdrag att utföra sprängnings- och schaktningsarbeten till Västlänken i Göteborg. Företaget har tecknat ett kontrakt med West Link Contractors, ett konsortium bestående av NCC och Wayss & Freytag Ingenierurbau, värt omkring 130 miljoner kronor.

Projektet som går under namnet E05 Entreprenad Korsvägen väntas pågå under två år. VSM skriver i ett pressutskick att arbetet har föregåtts av en längre tids planering för att kunna utföra uppdraget så effektivt som möjligt. Staffan Haglund, VD för VSM, säger att uppdraget är ett av de största företaget fått under de 50 år som de har funnits.

– Samtliga inblandade parter har deltagit i en planeringsfas som syftat till att problem har identifierats i förtid och därmed förhoppningsvis kan undvikas när projektet är i full gång. Ett arbetssätt som passar oss på Bellman Group mycket bra eftersom projekt som engagerar fler av dotterbolagen i koncernen ökar stadigt. I det här projektet så är Samgräv, Ivarssons, Uppländska och VSM engagerade från Bellman Groups sida, säger Staffan Haglund, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11