23948sdkhjf

TOPPLISTAN: Användbara alger och modiga chefer!

Swecon, Söderberg Haak, Peab, Frölens kross, Hydrema, Swerock, Trafikverket och så lite Bauma på det – veckans topplista är maxad! Med vad klickades allra mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1. REPORTAGE: Fröléns håller fanan högt. Maria Frölén vågade vänta ut de dåliga tiderna i en bransch med höga insatser. Nu vågar hon ta betalt och satsar på utveckling och kvalitet snarare än att bara producera ton. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

2. Volvo nästa för Thord Wreter. Ett välkänt ansikte byter märke men inte gata – Thord Wreter fick inte långt till nya jobbet när han gick från Söderberg & Haak till Swecon. Läs mer här!

Foto: Pressbild

3. De blir nästa tillverkare med eldrivet. När Hydrema äntrar elmaskinsmarknaden blir det med en dumper i sex-tonsklassen. Företagets försäljningschef för Sverige, Per Eriksson, säger att den framförallt är tänkt för större byggen med befintlig elförsörjning. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

4. Cementen som kan odlas i bassänger. Istället för att bryta kalk som sedan måste hettas upp för att tillverka cement kan morgondagens byggmaterial skapas av alger. Något som enligt utvecklarna skulle kunna minska co2-utsläppen med två miljarder ton. Läs mer här!

Foto: Glenn Asakawa/CU Boulder

5. Slagg i stället för kalk i framtidens betong. Peabs dotterbolag Swerock är en av många i raden som arbetar för fullt med klimatomställningen. Utöver eldrivna betongbilar experimenterar de med alternativ till cement. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

6. Maioranas största utmaning: "Klara uppdraget i nationell plan". I februari tillträdde Roberto Maiorana som ny generaldirektör för Trafikverket efter att Lena Erixon lämnat positionen hon haft sedan 2015. Läs mer här!

Foto: Trafikverket

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
De roddar infrastruktur mitt i ett fornminne
Ramirent köper företag
Maskinias VD presenterar: Ny kontroll till Case hjullastare
Svordomar och storordrar på veckans lista!
BDX renodlar – startar entreprenadbolag
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.083