23948sdkhjf

TOPPLISTAN: Användbara alger och modiga chefer!

Swecon, Söderberg Haak, Peab, Frölens kross, Hydrema, Swerock, Trafikverket och så lite Bauma på det – veckans topplista är maxad! Med vad klickades allra mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1. REPORTAGE: Fröléns håller fanan högt. Maria Frölén vågade vänta ut de dåliga tiderna i en bransch med höga insatser. Nu vågar hon ta betalt och satsar på utveckling och kvalitet snarare än att bara producera ton. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

2. Volvo nästa för Thord Wreter. Ett välkänt ansikte byter märke men inte gata – Thord Wreter fick inte långt till nya jobbet när han gick från Söderberg & Haak till Swecon. Läs mer här!

Foto: Pressbild

3. De blir nästa tillverkare med eldrivet. När Hydrema äntrar elmaskinsmarknaden blir det med en dumper i sex-tonsklassen. Företagets försäljningschef för Sverige, Per Eriksson, säger att den framförallt är tänkt för större byggen med befintlig elförsörjning. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

4. Cementen som kan odlas i bassänger. Istället för att bryta kalk som sedan måste hettas upp för att tillverka cement kan morgondagens byggmaterial skapas av alger. Något som enligt utvecklarna skulle kunna minska co2-utsläppen med två miljarder ton. Läs mer här!

Foto: Glenn Asakawa/CU Boulder

5. Slagg i stället för kalk i framtidens betong. Peabs dotterbolag Swerock är en av många i raden som arbetar för fullt med klimatomställningen. Utöver eldrivna betongbilar experimenterar de med alternativ till cement. Läs mer här!

Foto: Johan Järup

6. Maioranas största utmaning: "Klara uppdraget i nationell plan". I februari tillträdde Roberto Maiorana som ny generaldirektör för Trafikverket efter att Lena Erixon lämnat positionen hon haft sedan 2015. Läs mer här!

Foto: Trafikverket

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
BDX kammar hem "historiskt" avtal
Ny reservdelssatsning i Norrland
Vridbart säte ska skona nacken
Peab bygger om Stockholms mest anrika gata
”Här behöver branschen bli bättre”
El ur trä – forskarnas väg i kristider
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093