23948sdkhjf

Nya röster i debatten för Transportföretagen

För att ytterligare stärka transportnäringens röst i debatten har Transportföretagen rekryterat Niclas Thorselius som ny kommunikationschef och Mattias Holmqvist som ny pressansvarig.

– Niclas och Mattias kommer axla två centrala och viktiga roller för Transportföretagen. Båda har lång erfarenhet av kommunikationsarbete från olika organisationer. Detta kommer vara en stor tillgång för oss på Transportföretagen som är den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef för Transportföretagen.

Niclas Thorselius kommer närmast från rollen som kommunikationsansvarig inom regionledningskontoret på Region Stockholm. Han har också erfarenhet som kommunikationsansvarig för Myndigheten för vård- och omsorgsanalays samt som pressansvarig i Regeringskansliet.

– Transporter räddar liv och är en samhällsbärande bransch. Inte minst har det blivit tydligt i pandemin där skyddsutrustning flögs in till Sverige och transporterades vidare ut till vården. Transporter bidrar även till att generera skattepengar in till staten och därigenom möjliggöra den välfärd vi har. Vi kommer därför tillsammans med våra systerorganisationer inom Svenskt Näringsliv fortsätta driva frågorna om företagandets villkor, säger Niclas Thorselius, ny kommunikationschef för Transportföretagen.

Mattias Holmqvist kommer närmast från en roll som pressekreterare för Liberalerna i riksdagen och har tidigare bland annat arbetat som pressekreterare för Svensk Handel.

– Jag ser fram emot att öka synligheten för Transportföretagen. Transportnäringen är blodomloppet som får Sverige att fungera och vi har många möjligheter med den gröna omställningen. Här kommer Transportföretagen vara en viktig röst, säger Mattias Holmqvist om sin nya roll som pressansvarig för Transportföretagen.

Både Niclas och Mattias tillträdde sina tjänster i början av januari.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078