23948sdkhjf

EU vill säkra den inhemska produktionen av batterier

Europa är på väg att nå en produktionskapacitet som säkerställer det inhemska behovet av batterierceller till elfordon. Därmed kan EU minska sitt beroende av litiumjon-batterier från Kina runt 2027, enligt Transport & Environment, T&E.

Transport & Environment, T&E, menar att det finns vissa utmaningar när det gäller att öka produktionen av batterier till elfordon. T&E anser att EU måste agera på och möta upp amerikanska subventioner. Annars riskerar EU att förlora leverantörer och investeringar till USA.

T&E vill se en särskild fond, som ska stötta och driva på batteriproduktionen i Europa. Stöden bör också dessutom vara direkt riktade till företagen som investerar i anläggningar, för att undvika mellanhänder som förhalar processer.

Europa kan också minska sitt kinesiska beroende av katodmaterial till batterier. Två tredjedelar av alla nödvändiga råmaterial kan produceras lokalt i Europa till 2027. Befintliga och planerade produktionsprojekt inkluderar bland annat Umicore i Polen, Northvolt i Sverige och BASF i Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Här är vinnarteamet för Håll nollans arbetsmiljöpris 2023
ME vill ha mer svenskt biodrivmedel
Veidekke bygger åt Volvo
Svevias rekordstora vite växer i snöröjningsmissnöje
NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093