23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tidigare erfarenhet av Weycor och Scantruck avgörande vid köpet av fem nya hjullastare

Framgångssagan Renta Sverige bara växer och växer, och i takt med det behövs hela tiden nya investeringar till deras imponerande uthyrningsflotta. När vi besökte dem på deras anläggning i Mariestad en junidag strax innan midsommar fick vi ett konkret bevis på deras popularitet, trots rejäla regnskurar serverade de inte mindre än 350 hamburgare till besökande kunder under ett par hektiska timmar. Efter att ha provsmakat deras goda hamburgare så fick vi en pratstund med Anders Wictorsson som arbetar som produktchef på Renta Sverige om företagets fem nya Weycor AR560 HS varav ett exemplar finns just i Mariestad.

Stark lokal förankring viktigt för Renta Sverige

Anders Wictorsson har arbetat på Renta Sverige i tre år, och berättar om företagets tillkomst och tillväxt över en kopp kaffe i deras fräscha lokaler i Mariestad. Här arbetar fem medarbetare och servar främst bygg och anläggningsbranschen med allt från borrmaskiner upp till 20tons vältar, grävmaskiner upp till 17 ton och 18tons hjullastare.

- Anläggningen här i Mariestad är en av snart 60 depåer i Sverige. Vi är på gång att öppna en i Trelleborg vilket blir vår sydligaste depå, och snart finns vi också i Luleå vilket blir vår nordligaste utpost hittills. Vår framgång tror jag bygger på en stark lokal förankring och en stor frihet på depåerna att själva sköta lite mindre inköp. Vår tillväxt har skett både genom kloka förvärv och helt nyöppnade depåer i egen regi och allting startade faktiskt i Finland så sent som 2015. Trots det finns Renta redan representerade i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen samt i Baltikum via Uprent. Det har varit en snabb resa och det är ett spännande företag att arbeta på säger Anders Wictorsson.

 

”jag provkör alltid alla maskiner vi ska köpa in”

Anders Wictorsson torde ha ett av de roligaste jobben som finns om man gillar att testa olika maskiner, det ligger nämligen på honom att testa de maskiner som Renta Sverige ska köpa in till sin uthyrningsverksamhet. Innan de beställde fem nya Weycor AR560 HS från Scantruck AB så blev det med andra ord en rejäl provkörning av den tyska hjullastaren på cirka 8 ton.

- Weycor AR560 HS har bra sikt och fin ergonomi och den har dessutom en väldigt fin hydraulik. Det är en driftsäker maskin som är enkel att underhålla, och skulle det behövas reservdelar så är den ihopsatt av premiumkomponenter så det alltid går att hitta reservdelar. Maskinen har en bra stol, bra arbetsbelysning och bra klimatanläggning. Jag skulle tippa på att den kommer att användas med pallgafflar 80 procent av tiden den är uthyrd och gå som servicemaskin på byggen. Även om det inte är en maskin någon kommer köra 8 timmar om dagen dag efter dag, så vill vi att alla våra maskiner ska vara säkra, bekväma och miljövänliga för det vet vi är viktiga parametrar för våra kunder. Om en kund kommer till oss och vill hyra en maskin under en längre period så är vi behjälpliga med att komplettera med extrautrustning i form av extra belysning eller specialredskap, så det finns en flexibilitet tillägger Anders Wictorsson.

 

Kände till både Weycor och Scantruck sedan tidigare

Anders Wictorsson har arbetat på Renta Sverige i tre år, och ungefär lika länge har företaget samarbetat med Scantruck AB. Manitous liftar och teleskoplastare var de första produkterna de tog in, men när de letade nya 8 tons hjullastare hösten 2022 så passade de på att utöka förtroendet till fem nya Weycor också.

- Vi visste att Weycor har bra maskiner då vi tidigare haft erfarenhet av dem både genom egna inköp och att de kommit via förvärv vi gjort. Med Scantruck som organisation är det egentligen samma sak. De har en välfungerande eftermarknad med fältmekaniker som kan stötta oss om vi inte löser något på våra egna verkstäder, och de kunde dessutom leverera maskinerna riktigt snabbt. Vi beställde dem i höstas och i februari kom de allihop. Dessutom har vi ett väldigt bra samarbete med dem även på begagnatsidan där vi både säljer och byter maskiner på ett smidigt sätt. Jag utesluter absolut inte fler maskiner från Weycor och Scantruck AB avslutar Anders Wictorsson.

Scantruck AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Upplands Väsby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569914004

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031