23948sdkhjf

SVERIGES BYGGINDUSTRIER

Topplistan: Största byggarna i Sverige

Toppen på listan över byggföretag med störst omsättning i Sverige ser ut som den brukar. 2018 toppade Peab före Skanska och NCC. JM behåller sin fjärdeplats. Det mesta talar dock för att Veidekke, som nästan tredubblat sin omsättning de senaste fem åren, rusar förbi redan i år.

Nu minskar bygginvesteringarna

Investeringar i anläggningar kommer i år att snudda vid 100 miljarder kronor, den högsta siffra som hittills redovisats. Redan nästa år lär dock rekordet slås på nytt. Men myntet har också en baksida –ett kraftigt sjunkande bostadsbyggande.

1

Byggarbetsgivarnas nya ordförande ser behov av viss kursändring

Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne har utsetts till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier och identifierar omedelbart digitalisering och hållbarhet som nyckelområden inför framtiden.

Utbildning för brandfarliga arbeten

En ny utbildning som ska ge utförare bättre förutsättningar att arbeta brandsäkert tas i drift i höst. Bakom utbildningen Brandfarliga Arbeten står Svebra (Svenska Brandsäkerhetsföretag) och Sveriges Byggindustrier.

Bostadsbyggandet ett generationssvek

Anläggningsinvesteringarna växer liksom satsningarna på offentliga lokaler. Därmed skulle byggmarknaden kunna se riktigt ljus ut om det inte vore för den kraftiga nedgångeni bostadsbyggandet. Det visar Sveriges Byggindustriers senaste prognos.

Regelkrånglet blir bara värre

Förbättrade eller förenklade regler för att driva företag hamnar vanligtvis högt på prioriteringslistan när företagarna själva får peka ut bästa sättet att öka tillväxten.

Så här stoppas de allt fler inbrotten i byggbodar

Antalet anmälda inbrottsstölder i byggbodar har ökat med 60 procent sedan 2013. Det konstaterar Sveriges Byggindustrier som studerat Brottsförebyggande Rådets färska brottsstatistik.

App ska förenkla kommunikationen mellan arbetare i byggbranschen

Den är helt gratis och innehåller över 2000 jobbrelaterade ord och fraser.

Kraftigaste investeringsökningen på ett decennium

Sveriges byggindustriers konjunkturrapport visar på den största investeringsökningen på över tio år.

De tio största byggföretagen i Sverige

Här är listan på de tio största byggföretagens verksamheter i Sverige. OBSERVERA att artikeln är från 2017, länk till färskare uppgifter finns i artikeln.

Oflexibla kollektivavtal tvingar byggbolag att tacka nej

Mer än var femte företag inom byggbranschen uppger att man tackat nej till uppdrag på grund av kollektivavtalen, enligt en ny undersökning från Sveriges byggindustrier.

Byggföretag krävs på rapportering

Nytt avtal ska främja mångfald

"Konflikter bromsar bostadsbyggandet"

"Byggnads säger nej till ökad mångfald"

Snabbdejter ska öka kompetens i branschen

"Minskat bostadsbyggande kyler av byggkonjunktur"

Nytt avtal ska motarbeta mutor och korruption

Sänd till en kollega

0.095