23948sdkhjf

Wästbygg Gruppen tar hem affär i Göteborg - uppför 109 lägenheter

Wästbygg Gruppen vinner den kommunala upphandlingen från Framtiden Byggutveckling, och förbinder sig att bygga 109 hyresrätter på Smörslottsgatan i Göteborg.

Två punkthus belägna på Smörslottsgatan, når höjder på tio respektive elva våningar. Utöver dessa byggnader inkluderar det även ett kombinerat återvinningshus och cykelgarage. Det hela har ett ordervärde om 135 miljoner kronor.

Läs också: Wästbygg Gruppen säger upp anställda och omstrukturerar

Enligt pressmeddelandet från Wästbygg Gruppen kommer husen att uppföras i linje med Göteborgs Stads program för miljöanpassat byggande. Det betyder att energianvändningen under driftfasen kommer att begränsas till maximalt 60 kWh/kvm.

– Vår erfarna bostadsorganisation i Region Väst har lyckats knyta ett intressant projekt till sig. Vi tackar för uppdraget och ser fram emot att sätta igång samarbetet med Framtiden Byggutveckling efter semesterperioden, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

De färdiga bostäderna kommer att ägas och förvaltas av Bostadsbolaget, och att inflyttningen beräknas ske till hösten 2025. Wästbygg Gruppens pressmeddelande inkluderar även en kommentar från Dan Sandén, vd på Framtiden Byggutveckling.

– Det är oerhört roligt att vi i dessa tider kan fortsätta sätta spaden i backen. Nu bygger vi ännu fler bostäder till göteborgarna, denna gång i det populära området vid Härlanda Tjärn och inkluderar även 28 trygghetsbostäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063