23948sdkhjf

Infreas dotterbolag Jonab får grönt ljus att bygga E4:s sista motorvägsetapp

Trafikverket har tilldelat Infreas dotterbolag Jonab uppdraget att bygga den sista etappen av E4 mellan Ljungby och Kånna.

Projektet sträcker sig över ett par år, med konstruktionen beräknad att starta i höst och slutföras till sommaren 2025. Ordervärdet är på omkring 217 miljoner svenska kronor.

Infrea uppger i pressmeddelandet att den kommande etappen mellan Ljungby och Kånna är den sista delen av E4:an mellan Stockholm och Malmö som kommer att utvecklas till motorvägsstandard. Den sju kilometer långa vägetappen inkluderar renovering och nybyggnad av den befintliga 2+1 vägen till motorväg, ombyggnad av trafikplats Ljungby Södra samt om- och nybyggnad av två broar längs vägsträckan.

Läs också: Peab går med vinst i tvist kring Mall of Scandinavia

I pressmeddelandet uttrycker Charlotte Bergman, tillförordnad VD och koncernchef i Infrea, sin glädje över det fortsatta förtroendet från Trafikverket.

– Det är glädjande att Infreas största dotterbolag Jonab återigen har fått Trafikverkets förtroende att bygga ny motorväg. Den färdiga vägsträckan kommer bidra till en säkrare trafikmiljö och bättre framkomlighet för trafikanterna på E4:an, säger hon.

Enligt pressmeddelandet från Infrea, representerar detta kontrakt till Jonab en betydande utveckling för företaget och kommer att stärka företagets position inom entreprenadbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094