23948sdkhjf

Gasen i botten för företagarna?

Mätningar visar att 43 procent av företagsbilarna körder för fort samtidigt som 38 procent av privatfordonen inte höll den tillåtna hastigheten.

Nationella trafiksäkerhetsförbundet, NTF, har mätt hastigheten på företagsbilar i tio kommuner i landet.

Enligt mätningarna som gjordes körde 43 procent av företagsbilarna för fort samtidigt som 38 procent av privatfordonen inte höll den tillåtna hastigheten. 

Mätningarna gjordes på vägar med 40, 50, 60 och 70 kilometer i timmen som hastighetsbegränsning i Falun, Nyköping, Sundsvall, Mölndal, Karlstad, Gävle, Trollhättan, Arboga, Jönköping och Skövde. 

– Att bryta mot lagen som privatbilist är en enskild olaglig handling men vad som blir extra bekymmersamt när man gör det i en skyltad företagsbil är ju att det speglar hela företaget. Jag tror att det är väldigt få företag som vill att företagets bilar används för att bryta mot lagen och utsätta andra i trafiken för onödiga risker, säger Lars Nordquist, nationell projektledare NTF, i ett pressmeddelande.

Enligt NTF var överträdelsen störst på vägar med 40 kilometer i timmen som hastighetsbegränsning. Där bröt 3 av 4 fordon mot hastighetsbegränsningarna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094