23948sdkhjf

Bomagvält för trånga utrymmen

Ökad säkerhet, mindre underhåll och god koll på komprimeringen utlovas i Bomags nya rörgravsvält.

Maskinen har fått beteckningen BMP 8500 och har en variabel arbetsbredd som enkelt ska kunna justeras från 610 mm till 850 millimeter.

Bomag beskriver maskinen som kraftfull och lyfter bland annat framatt exciterhuset har kapslats in för att förhindra att vatten och smuts tränger in.

Vältens midja ska inte kräva någon smörjning och ett integrerat säkerhetssystem ska automatiskt stänga av maskinen om den kommer för nära operatören, berättar Bomag.

Det finns också ett system som ska göra det möjligt för föraren att se hur komprimeringen framskrider, det ska till exempel gå att identifiera mjuka områden i fyllningen och undvika onödiga passeringar.

Företaget förklarar att rörgravsvältar som BMP 8500 är speciellt utformade för krävande arbete i trånga utrymmen, som schakt- och ledningsbyggnation, de uppges till exempel lämpa sig väl för till exempel landskapsarbete, packning av fyllnadsmaterial och direkt grundarbete.

Enligt Bomag kan flera rörgravsvältar användas samtidigt på bygget, det ska inte krävas någon samordning eller justering av individuella radiosändare.

Bomag noterar att man valt radiodrift för fjärrstyrningen, eftersom man anser att det är bättre än infraröda system.

Skulle fjärrkontrollen gå förlorad ska det gå att enkelt para ihop maskinen med en ny, det ska inte krävas vare sig särskild kunskap eller särskilda verktyg noterar Bomag, som också utlovar en ergonomiskt utformad fjärrkontroll, med två batterier och en driftstid på 35-40 timmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062