23948sdkhjf

Käppalaverket ska få en genomgående make-over

Rejlers som har fått i uppdrag att modernisera Käppalaförbundets reningsverk på Lidingö. Reningsverket kommer dessutom få en utökad kapacitet.

Idag renas avloppsvatten från mer än 500 000 invånare samt verksamheter i elva kommuner norr och öster om Stockholm i verket. 

Nu ska verket få en ny biologisk reningsprocess vilket förväntas ge resultat i form av kraftigt minskade utsläpp av kväve, fosfor och organiskt material.

Rejlers kommer att ansvara för elkraft, allmän kraft och belysning, styr och automation samt processel i projekt Käppala 900k – uppgraderingens största projekt, som ska stå klart till 2028.

– Det är ett viktigt projekt som visar på den breda kompetens Rejlers har och styrkan i att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Vi har en mycket intresserad och kompetent kund i form av Käppalaförbundet. Det är helt enkelt fantastiskt att få vara med om att bygga denna viktiga infrastruktur för framtiden, berättar Mats Molander, som är uppdragsledare med utökat projektledaransvar på Rejlers division Industry.

Anläggningen fortsätter att vara i drift under moderniseringen och arbetsutrymmena är begränsade.

– Genom att uppgradera Käppalaverket gör vi en stor insats för miljön i Östersjön samtidigt som vi ger våra medlemskommuner möjlighet att växa. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Rejlers i det här projektet som är både komplext, tidspressat och mycket omfattande, säger Josefin Larsson, biträdande projektledare på Käppalaförbundet.

Reningsverk har vi skrivit om förr och ni som vill läsa mer om det kan plumsa ner i ett helt hav av länkar, se nedan!

Det är ett bergjobb utöver det vanliga när en helt ny nivå ska sprängas ut i Henriksdalsberget – strax ovanför ett av Europas största reningsverk och tio meter under ett stort bostadsområde. LÄNK!

Stockholm Vatten och Avfall lägger 9,2 miljarder kronor på att bygga ut avloppsinfrastrukturen, en jättetunnel och stora om- och utbyggnader av det befintliga reningsverket väntar. LÄNK!!

Smala sugrör med en yta motsvarande 260 fotbollsplaner ska fördubbla kapaciteten i Henriksdalsverket. LÄNK!!

Snart börjar arbetet med ännu en jättelik Stockholmstunnel - en 1,4 mil lång tunnel ska sprängas fram från Bromma till Nacka och i en djup loop under Mälaren. LÄNK!

530 000 kubikmeter fast berg ska tas ut i Hammarbybacken när Sicklaanläggningen byggs ut och moderniseras. LÄNK!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095