23948sdkhjf

"Fri företagsamhet är bra för Sverige"

Hederlighet, förutsägbarhet och transparens inom näringsliv och offentlig förvaltning. Det är något att slå vakt om, menar Maskin Mekanos vd.
Under rubriken Direktkontakten låter vi verksamma inom entreprenadbranschen framföra sitt budskap, sina funderingar eller filosofera rent allmänt för läsekretsen av Direktkontakt Entreprenad och Entreprenad Supply.

I årets tredje tidningsnummer kommer insändaren från Daniel Smedenman, vd för Maskin Mekano.


....................................................................

Är det kanske dags att damma av den gamla devisen Fri företagsamhet – bra för Sverige? Det finns troligen inget statistiskt underlag för detta, men min bestämda uppfattning är att överallt vid svenska idrottsanläggningar, vid crossbanor, ridskolor, hockeyrinkar och fotbollsplaner så är entreprenadbranschen överrepresenterad bland sponsorskyltarna. På så vis är vår bransch en samhällsbyggande bransch även när det kommer till mjuka värden. Ni bygger vägar och broar, hus och industrier, skolor och sjukhus men är också en ryggrad i den ideella sektorn, i det som gör samhället varmt och levande.

Den tidning som du nu läser, som många skulle kunna avfärda som en ”reklamblaska”, är ett uttryck för att företag fritt får marknadsföra sina produkter i sund konkurrens med andra aktörer på likvärdiga villkor, och utan att kontakter med rätt personer, mutor och annat blir avgörande. Glädjande nog hamnar Sverige i de flesta undersökningar bra till när det gäller hederlighet, förutsägbarhet och transparens inom näringsliv och offentlig förvaltning. Det är något att vara tacksam för, men också något att slå vakt om och försvara.

Kanske tar vi för mycket för givet i näringslivet? Vi kan, och ska ha synpunkter på skattesatser, krångliga regelverk och byråkrati, men grundläggande har vi ändå stora möjligheter att driva verksamhet i Sverige. Och vi på Maskin Mekano har bland våra kunder många entreprenörer som byggt upp väldigt fina verksamheter. Vi känner stolthet över att få jobba med er och gläds åt er framgång!

Så när du nu läser vidare, tittar på maskiner, planerar hur du ska utveckla din verksamhet så gör du naturligtvis det för dig själv och dina nära. Men det har också betydelse för din del av landet. För samhället utgörs inte i första hand av institutioner utan av individer, entreprenörer, familjer, företag och ideella insatser. Det du gör skapar tillväxt, skatteintäkter och arbetstillfällen, och därmed trygghet, framtidstro och stabilitet.

Fri företagsamhet är bra för Sverige.

Daniel Smedenman, vd Maskin Mekano

Artikeln är en del av vårt tema om Direktkontakten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079