23948sdkhjf

Råd löser tvister billigt och snabbt

| Av Monica Almgren | Tipsa redaktionen

De flesta tvister av svårare art mellan maskinleverantörer och maskinentreprenörer blir lösta för femtusenlappen på max ett halvt år. — Ofta består lösningen av en fördelning av gracerna mellan parterna, som sedan ska gå vidare genom att följa den skrivna rekommendation till tvistens lösande som rådet ger, säger Lars-Erik Ljungberg, sekreterare.

Maskinleverantörerna och Maskinentreprenörernas Reklamationsråd är nu inne på sitt fjärde år och sitt 29:e fall, varav 18 är avslutade, åtminstone för rådets del.

Läs också: Vem har rätt – säljaren eller köparen?

I de flesta fall har parterna följt rådets rekommendation till tvistens lösande, men i några fall har parterna hittat en annan lösning. Det kostar bara 5 000 kronor för den anmälande parten. För att få detta facila pris ska anmälande part vara medlem i Maskinleverantörerna eller Maskinentreprenörerna, men teoretiskt sett kan även en icke medlem ta hjälp av rådet, men då får man betala fullt arvode.

- Någon egentlig makt har rådet förstås inte och rådets rekommendation har ingen juridisk status. I Maskinleverantörernas stadgar står det dock att rådets rekommendation skall följas, annars blir man utesluten.

Maskinentreprenörerna har inte något sådant krav inskrivet i sina stadgar, men det kanske kommer. En part som är missnöjd med rådets rekommendation kan "överklaga", men om rådet inte tycker att han eller hon har lyckats visa några nya fakta som påverkar beslutet, återstår för parten "att bryta ihop och gå vidare" eller gå till domstol. Det vill dock Lars-Erik Ljungberg starkt avråda från. Det tar mycket lång tid och kan kosta stora summor.

Hur lång tid det kan ta belyser följande fakta, nämligen att våren 2006 anmäldes ett ärende inom branschen till allmän domstol och det kom upp i tingsrätten nu i år, alltså efter fyra år.

Läs också: Ingen garanti för garanti

Till saken hör dessutom att en av parterna överklagat till hovrätten, så nu dröjer det kanske fyra år till.

- När den här tvisten uppstod fanns inte Reklamationsrådet, men om det hade funnits och fått äran att ta sig an det hade man säkert hittat en lösning väl så bra som en domstol, inom max ett halvt år och till en hundradel av kostnaden.

En fördel Reklamationsrådet har gentemot domstolar är enligt Lars-Erik Ljungberg att medlemmarna i rådet känner branschen utan och innan.

- Branschen har inte utmärkt sig för skriftliga avtal utan präglas av muntliga överenskommelser och ett fast handslag. Kommunikationsproblem blir därför vanligt när svart på vitt saknas.

Läs också: CE-märkning är ett krav

- Vad är det för maskin som köpts, vad ingår och ingår inte? Beställare och leverantör har olika referensramar. Det som är självklart för den ena parten innebär något helt annat för den andra, säger Lars-Erik Ljungberg.

Han exemplifierar med en beställning av en maskin, där varken köpare eller säljare tänkt på däck, tilläggas kan att detta skedde under 2008, däckbristens svåra år.

- Problemet är att man tror att man är överens och tror att man sagt samma sak tills maskinen står där, säger Lars-Erik Ljungberg.

I det aktuella fallet behövde maskinentreprenören däck för grovbruten väg, men de däck som satt på maskinen var avsedd för en annan körning och gick ganska snart sönder. Tvisten om vem som ska stå för kostnader i samband med de olämpliga däcken är inte avgjord ännu.

Läs också: Det är inte kört utan garanti

- Diskussionen har antytt att rådet tycker det är bådas fel, säger Lars-Erik Ljungberg.

Enligt honom är de absolut svåraste problemen acceptansproblem, det vill säga när man inte säkert kan säga om det är något fel maskinen eller om den är så här.

Olika maskinfabrikat och olika maskinserier kan ha egenheter i sin konstruktion och sitt sätt att fungera. Maskinindivider kan också skilja sig från varandra.

- Föraren tycker att maskinen är ryckig eller långsam eller svag eller har alla tre egenheterna. Han ringer verkstaden och säger att maskinen är värdelös.

Läs också: Testförare avgör om maskinen kan accepteras

- Mekanikern mäter och mäter. Mekanikern hittar oftast inget fel men kan inte säga det till kunden. Han vill hitta ett fel och rätta till det för att kunden ska bli lycklig, säger Lars-Erik Ljungberg.

Det kan finnas fall där maskinen fungerar men det finns något mystiskt ljud eller det kan också vara en känsla i spakarna och så vidare.

Mekanikern provkör naturligtvis också maskinen, men har oftast inte erforderlig erfarenhet för att kunna avgöra om maskinen är OK eller inte. Detta är de svåraste fallen enligt Lars-Erik Ljungberg.

Det som måste till för att lösa dessa problem är enligt Lars-Erik Ljungberg, att oberoende och mycket erfarna förare provkör den maskin som uppges krångla.

- Pon Equipment exempelvis anställde demoförare som skickades ut till kunder med maskinproblem. Swecon har också anställda demoförareexperter på Volvo. Problemet blir att hitta demoförare till mindre märken, eftersom representanterna för fabrikat som säljs i mindre omfattning inte kan bära kostnaden för en demoförare.

- När det gäller icke vanligt förekommande märken kan man istället fråga sig var i Sverige det finns en likadan maskin och då kan den föraren lånas för att kolla om den maskin som uppges krångla, säger Lars-Erik Ljungberg.

Grundregeln när en maskinägare klagar över maskinen är att mäta det man klagar på. - Vibrerar maskinen, mät vibrationerna

- Avger maskinen oljud, mät oljudet

- Upplevs maskinen svag, mät styrkan - Verkar maskinen långsam, mät snabbheten

Men enligt Lars-Erik Ljungbergs erfarenhet är mycket av det som rör maskiners eventuella fel av känslomässig natur.

- Känslor kan dock inte mätas, som att maskinen växlar konstigt ibland och att den är seg och rycker till emellanåt.

Att utreda vad som är fel på maskiner är problematiskt och kan ta lång tid. Ett annat fall som rådet behandlat kommer nu upp i domstol. Räkningen för en reparation stannade på 350-400 000 kronor. Maskinentreprenören ville inte betala men det tyckte rådet eftersom det handlade om ett hydraulproblem som ju kan vara mycket svåra att lösa.

- Maskinentreprenören blev inte nöjd med rådets rekommendation. Verkstaden höll på i två veckor innan man hittade felet. Maskinägaren hävdar att verkstaden var oskicklig men rådet bedömde att verkstaden gjort så gott man kunnat. Det blir intressant att se vad en domstol har för åsikt, kommenterar Lars-Erik Ljungberg.

En dyr felsökning och reparation brukar vanligtvis lösas genom att kunden åker till servicechefen som trollar bort en del av kostnaderna genom att lägga några timmar på utbildning, goodwill, och dylikt. Men denna gång blev maskinentreprenören och verkstaden ovänner.

- Verkstaden hävdade att det tog så här lång tid. Till saken hör också att maskinentreprenören fick viss kompensation av försäkringsbolaget.

Reklamationsrådet har en del skrivet underlag att utgå från när man ska göra bedömningar. När det gäller köp av maskiner har Maskin03 använts som innehåller allmänna bestämmelser för leveranser av anläggningsmaskiner och tillbehör, redskap med mera för yrkesmässig verksamhet. När man arbetat med serviceärenden har man utgått från Resut 05 som handlar om leverans- och garantibestämmelser för reservdelar, utbyteskomponenter och reparationer.

- Maskin 03 och Resut 05 är långt ifrån heltäckande och överhuvudtaget är det tunt i svensk lagstiftning när det gäller regler företag emellan, säger Lars-Erik Ljungberg.

Ofta får rådet göra en rimlighetsbedömning. Nu ska man omarbeta Resut 05 och det är bra eftersom många luckor finns.

– Dokumentet har arbetsnamnet Reparation 10 och man hoppas det skall bli klart i höst, säger Lars-Erik Ljungberg.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Volvo släpper sin hittills största grävare

Volvo fortsätter jobba sig uppåt i storlekarna. Senaste tillskottet i maskinutbudet är EC950F, en bandgrävare på drygt 90 ton som nu introduceras med steg V-motor och skopvolym på upp till sju kubikmeter.

Dags att utse Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

Var finns Sveriges snyggaste entreprenadmaskin? Svaret ska ges på Svenska Maskinmässan på Solvalla 4 juni efter en riksomfattande tävling som nu utlyses av Leveranstidningen Entreprenad som låter sina läsare rösta fram den vinnande maskinen under våren.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

Swecon stöttar rally med nollvision

Swecon fortsätter sitt samarbete med Rally Sweden även i år. Bland annat har sex specialutrustade hjullastare med fokus på fossilfri drift tagits fram för att användas vid årets upplaga av det svenska rallyt i värmländska och norska skogar 13-16 februari.

Hon tar ledningen i Svenska Kraftnät

Nyhetsbrev

Peab bygger hotell i Örebro

Arkiv

AI ska förebygga olyckor på byggen

Störst ska bli större

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Här är vagnen som ska rädda den instängda gruvarbetaren

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Wester till Svevia

Regummerat för mindre lastmaskiner

Buller ger Grundtuben stororder

I dagarna börjar Grundtuben bygga tre kilometer bullerplank längs Kontinentalbanan, något som innebär ett av företagets hittills största projekt.

Marion går i graven

Nu är Lady Marions saga all – i oktober fälldes bommen och nu väntar rivning.

Lång sjöresa för hamnens jättekranar

I slutet av mars inleds installationen av ett par gigantiska containerkranar i Stockholm Norvik Hamn. 10 januari började kranarna sin resa från Shanghai och ska när hamnen öppnar sina portar i maj stå klara att matcha även de största fartyg som kan trafikera Östersjön.

Mer effekt trots kompakt format

Här är teknikprylarna gruvorna önskar sig

Debatt: ”Ta ansvar och ställ krav”

Säkerhet borde vara den enskilt viktigaste frågan för alla i entreprenad- och byggbranschen. Det hävdar Engcons grundare Stig Engström som anser att modet att satsa på ny teknik och ställa högre krav på varandra är nyckeln till säkrare och tryggare arbetsplatser.

Benny högg snabbt på ny grävargeneration

Eggvena Schakt blev med sin R924 WLC första svenska mottagare av en bandgrävare ur Liebherrs åttonde generation som premiärvisades på Bauma våren 2019.

Effektivare lyft i Södertälje Hamn

Södertälje Hamn har bytt ut de två äldsta av sina fem reachstackers. Operationell leasing och möjligheten att köra maskinerna på HVO var väsentliga inslag när ordern tecknades.

Peab bygger i Borås

Case första steg V-grävare i Norden

Borlängebaserade JN:s Entreprenadmaskiner har goda erfarenheter av Casegrävare. Det är en anledning till att företagets vd och ägare Jonny Nilsson valde samma fabrikat vid sitt senaste maskinförvärv som dessutom är Case första steg V-anpassade grävare som sålts i Norden.

Glädjebesked för Bergsskolan

Bergsskolan är tillbaka efter en tids frånvaro – fyra nya utbildningar dras igång i Filipstad till hösten.

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Trejon bygger för framtiden

Rototilt växer i USA och Kanada

Bygger ut djursjukhus 

NCC bygger i Västerås

ME vill ha konkreta ministerklappar

Sex skolor i väst

LE34 byter Sverige-chef

Han är Lännens nya Sverigechef

Hon tar över i Mistra

Se alla Företagens egna nyheter

Uppdrag Förbifart Stockholm för Linotol Armerad betong

Bakljus LED

Tävlingsprogram: Steel Race Reuse 2020

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Välkommen Daniel

BKT Tires är med och räddar regnskogen i Amazonas.

Blinto fortsätter expandera

Varningsljus med 150 grader ljusspridning

Vi söker Ekonomiansvarig

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

För en säkrare arbetsplats

Så får du optimal uppsikt runt fordonet

Ett sortiment för allas behov

Håll våra vägar säkra

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Snowstar, lovande regummering för mindre hjullastare.

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Vi på KIPP Scandinavia önskar alla

God Jul önskar Gripen Wheels!

Byggföretag skapar ordning och reda med Tyringes BPA-tjänst

Dagens lucka - Maxtel extraljusramp

Gripen Wheels har däcken!

Dagens lucka - Behändig ficklampa

Sidostabila 24 lagers hjulgrävardäck nu hos Gripen Wheels

Opartiskt ljustest - Vi Bilägare

Sänd till en kollega

0.14