23948sdkhjf

Kassaskåpssäker rivning

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Riktigt hård betong fick Demcom att byta ut roboten mot en grävare med jättesax. Att totalriva översta våningen i ett 14-våningarshus är dock inte allt - sex enorma bankvalv som går som en bärande ryggrad upp genom huset måste också bort.

Stockholm. Gallerian ligger mitt i centrala Stockholm och är ett av innerstans mest myllrande butikskomplex, en oas för shoppingsugna med 85 butiker, restauranger, caféer, glassbarer med mera.

Kommersen pågår för fullt inne i shoppingcentret, det kunderna inte vet är vad som sker högt ovanför deras huvuden. Våningarna 5-14 har tidigare rymt Swedbanks huvudkontor, nu ska det bli hotell för hela slanten.

Läs också: Härligt, härligt – men farligt, farligt

För att klara det måste den översta våningen rivas eftersom våning 14 - till skillnad från de övriga våningarna – är en platsgjuten konstruktion och inte byggd i stål med prefabelement.

– Vi ska riva den så att byggentreprenören kan montera en stålkonstruktion och sedan bygga på fler våningar, säger Marko Pääkkönen, produktionsansvarig för Demcom.

När Demcom etablerade sig på platsen i december var det dock lättrivning på våningarna 6-13 som stod först på listan.

Fyra Bobcat och åtta handrivare har sedan dess målmedvetet arbetat sig uppifrån och ner, en våning i taget. Rivningsmaterialet störtas resolut ner genom ett plyfainbyggt störtschakt i fasaden ner på Brunkebergstorg där en mindre grävmaskin tar vid och lastar containrar.

Att selektivriva de våningar som ”bara” ska byggas om är dock inte så lätt som man kan tro. En stor banks huvudkontor rymmer tunga hemligheter.

– Björnligan skulle inte haft en chans mot den här!

Marko Pääkkönen öppnar den halvmetertjocka bankvalvsdörren. För här finns förstås bankvalv – inte bara ett utan ett per våning, rejält byggda i gedigen betong.

– De är sex gånger sju meter stora och ihopbyggda – totalt handlar det om 110 ton betong per våning.

Läs också: Bandet ska backas

Demcom ska riva bankvalven på våningarna 6-12 och även om rivningsproffsen förmodligen gör ett bättre jobb än Björnligan är de gedigna valven en jobbig motståndare – dörren måste till exempel bilas och skäras om vartannat innan den skärs loss.

– Det är inget man kan släppa i golvet, den väger ca 2,5 ton, säger Marko Pääkkönen.

Valvens 500 millimeter tjocka väggar är bärande, rivningen sker därför enligt ett strikt schema. Först stämpas de tre våningarna under det aktuella valvet, sedan sågas stående snitt i valvets väggar med en Pellegrini vajersåg. Till sist bilas allt utom de fyra hörnen ned – de blir viktiga betongpelare som man kan fästa stålbalkar i för att växla av anslutande bjälklagskassetter.

– Vi bilar med små och effektiva Husqvarnarobotar, vi har utrustat Husqvarnamaskinerna med kraftigare hydraulhammare från Atlas Copco. Bankvalven bilas nattetid, för att inte störa Gallerians kunder. Det tar tre nätter att bila ner ett valv, säger Marko Pääkkönen.

Rivningsmaterialet störtas ner till källaren via ett gammalt hisschakt och lastas ut med Bobcatmaskiner.

Totalrivningen av det översta planet har precis kommit igång när Leveranstidningen Entreprenad hälsar på och när vi tar trapporna upp igenom huset syns det tydligt hur rivningen fortskridit – ju högre upp vi kommer desto mer utrivet är det, och på de tre översta våningarna bildar stämpen en tät skog.

I sin glans dagar fungerade den översta våningen som bankens representationsvåning med restaurang, aula etcetera. Nu får minnena av de viktiga affärer som gjorts upp här studsa mellan kala betongväggar, väggar som snart går sitt slutgiltiga öde till mötes.

– Vi är i full gång och klipper bjälklag och övriga betongkonstruktioner, säger Marko Pääkkönen.

Läs också: ”Köra är väl också kul, men det hinner man ju med ändå”

Han räknar med det handlar om närmare 1600 ton betong som ska ut, riktigt hård betong, dessutom.

– Vi kunde aldrig drömma om att den var så hård.

Men det var den, så hård att en traditionell rivningsrobot straffade ut sig direkt. Rivarna fick i stället lyfta in en specialbyggd Caterpillar 308, en åtta ton tung bandgrävare med gummilarver.

– Det är en bra och smidig maskin, kommenterar Marko Pääkkönen.

Maskinen har bland annat fått en kortare och extra förstärkt sticka, specialbyggd av Nyströms Mekaniska i Edsbro. Modifieringen av stickan krävdes för att klara hanteringen av tyngre verktyg. Det som krävs just här är framförallt en jättelik betongsax – en NPK S-13 XRC på 1 600kg.

Läs också: "Det är inte svårt för den som kan det"

Maskinen är försedd med ett Oilquickfäste, förutom betongsaxen har den också en skopa och en Atlas SB 552 hammare. Den sistnämnda kommer dock till användning mer sällan på grund av bullerkraven.

– Vi klipper mest, vi måste riva så tyst som möjligt.

Åttatonnaren fanns som tur var nära till hands.

– Vi har en rivning i kvarteret bredvid, med två identiska maskiner. Den ena hade lite stiltje så den kunde bara larva sig uppför Herkulesgatan, säger Marko Pääkkönen.

Grannprojektet är sekretessbelagt, och Demcom får inte avslöja särskilt mycket om vad som händer i kvarteret Björnen.

– Vi totalriver en del av huskroppen och sänker delar av husen ett par våningar så att de kan bygga på fler våningar, säger Lars-Olof Dahl, Demcoms ägare och produktionsansvarig på grannrivningen.

En svag vårvind gör sig påmind på 14:e våningen. Trots att Demcom bara rivit i några dagar har taket och väggarna i våningens södra ände klippts ned och den lilla bandgrävaren står ute i marssolen, redo att klippa sig vidare fram genom rummen.

I mitten av byggnaden har rivarna klippt upp taket för att få plats med ett containerflak som rymmer cirka nio ton betong, flaket lastas med kompaktlastare och lyfts sedan ned till marken av en byggkran.

Läs också: Rör med restriktioner

– Målet är tolv ”burkar” per dag, säger Marko Pääkkönen.

Utsikten från den dödsdömda 14:e våningen är svårslagen. Det är långt ner till Gallerian, men shoppingcentret är tyvärr inom räckhåll, gallerians tak på plan fem utgörs av en enorm ljusgård som löper längs med rivningens östra långsida. Rivarna måste därför minimera alla risker.

– När vi ska riva över Gallerian fäster vi balkarna i kranen, sågar isär dem och lyfter in dem, säger Marko Pääkkönen.

Rivarna arbetar med sele, en ställning löper runt de översta våningarna och nät har satts upp för att fånga upp eventuellt spill. Marko Pääkkönen konstaterar att riskanalyserna är oerhört viktiga på en rivning mitt i City.

– Man måste tänka till några gånger extra.

Med två specialrivningar i samma kvarter har Demcom kunnat samordna bland annat transporter, reparationer, yrkesarbetare och arbetsledning.

– Det är en stor fördel, säger Lars-Olof Dahl.

Han betecknar båda rivningarna som komplicerade.

– Båda ligger i centrum med folk överallt som vi måste ta hänsyn till, vi måste dessutom göra jobbet tyst – det ska inte ens märkas att vi är här och det måste vara säkert, vi har säkert 3 000 stämp i huset, det får helt enkelt inte hända något så vi arbetar med både hängsle och livrem, lugnt och sansat.

Han uppger att Demcom satsar målmedvetet på just specialrivningar.

– Förr var det mycket totalrivningar, men det blir mer och mer specialuppdrag och det är bara vi som har den här kapaciteten och det är därför vi här här, det är såna jobb vi letar efter – i Sverige, i Norden, i hela Europa.

——————————————————————————

Entreprenadbranschens egen tidning!

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube! :)

 

Mer om: Reportage | Rivning
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Stark trend på transportutbildningarna

Fler sökande och fler tjejer när Tya sammanställer årets gymnasieutbildningar.

Rototilts strategi gick hem

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

Nyhetsbrev

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Arkiv

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Vi ses väl här också?

Planerar testbana på land för Porsches vintertester

Ledare: Enkel lösning på stort problem

Mindre utsläpp med hjälp av AI

Mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader är målet för ett forskningsprojekt som ska utreda möjligheterna att begränsa koldioxidutsläpp med hjälp av artificiell intelligens.

NCC bygger i Eskilstuna

”Vi ska vara nära verkligheten”

Ett laddat Dynapac har fått fart på försäljningen, för att komma ännu längre krävs kunniga säljare – det är inte bara mekanikerna som ska kunna maskinerna.

Delade meningar om vägen till fossilfritt

I dag är de flesta överens om att fossila bränslen måste fasas ut – och att arbetet bör göras skyndsamt. Däremot är vägen till målet långt ifrån utstakad. Det stod klart på Stora Infradagen som nyligen arrangerades i Stockholm.

CM – en väg till ökad konkurrens

I Maskinentreprenörernas senaste konjunkturrapport strax före jul fick Trafikverket skarp kritik för att entreprenaderna generellt är för stora. Stefan Dahlgren, ordförande för CM-bolagen, hävdar att en lösning finns i Construction Management som dels ökar konkurrensen och dels kan stimulera kreativa lösningar.

Nytändning för Dynapac

Dynapac har kommit starkt sedan nya ägarna Fayat trädde in, företaget har blåst liv i sitt varumärke och lockat tillbaka storkunderna. – Vi har tagit tillbaka initiativet.

Epiroc och Luleå tekniska universitet fördjupar samarbetet

”Det är inte en dag för tidigt”

Veidekkes kvinnliga anställda ska slippa byta om på toaletten eller bakom ett skynke –  nya bodar ska öka inkluderingen.

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Örebro vill beveka Trafikverket

Starkt startfält i veckan - men vem vann?

Infraprojekt nominerade till arkitektpris

10 mars presenteras vinnaren bland de fyra anläggningar som nominerats till Trafikverkets arkitekturpris 2019. Samtliga nominerade förslag finns i de tre storstadsområdena och är uppförda av externa byggherrar.

Eldrivet för fastighetsskötare

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Cykelsatsning i Malmö

Akuta åtgärder på E4-bro

Projekterar för slutförvaret

Gissa metallen - Se metallprisernas utveckling 2019

Hultafors får mer på fötterna

Peab bygger i Stockholm

Dynalyzer går online 2020

Se alla Företagens egna nyheter

LED ficklampor från Ledlenser

Seminarium - Industriell röntgen

Dags att rusta för säsongen!

Workshop 10 & 11 mars kring sprickprovning på komponenter

Ge din lastbil, transportbil eller släp ett extra lyft!

Kollisionssystem för traktor och maskin

Maskinradio för tuffa miljöer

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Träffa Gripen Wheels på årets mässor 2020.

Kampanjpriser - Michelindäck & hjul för radodling och tröska

Positionsljus

Kampanjpriser på Michelindäck & hjul för traktor!

KIPP Kulspärrbultar inom maskinbyggnad och konstruktion.

Nu har vi ny hemsida!

Glöm inte bort den viktiga grunden

DISAB tar hem en stor order på vakuumsystem värd 5 miljoner!

LED nummerplåtsbelysning

Larm för entreprenadmaskin

Saferoad Sverige är stolt officiell partner till årets Rally

PSST... personligt, smidigt, skräddarsytt och tryggt

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Metso Contender Series

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Dags att byta bakljus på ditt släp?

Westlake CB763 till Bimar i Norr AB.

Sänd till en kollega

0.266