Stenhårt schema i täkten

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

"Det är norra Europas största larvburna kross."

Norra Europas största larvgående kross slukar berg i Upplands Väsby enligt ett strikt veckoschema, fem dagars krossning följs av två dagars obligatoriskt underhåll.
–  Med planerade stopp blir verksamheten driftssäkrare.

Upplands Väsby. Catgrävaren matar på frenetiskt, varje skopa rymmer tio ton men det går inte att tappa tempo – Hallstaviks Schakts mobila krossanläggning slukar allt där den står i Vällstatäkten i Upplands Väsby.

– Det är norra Europas största larvburna kross, säger Jonas Bergdahl, arbetschef på Hallstavik Schakt.

Företaget har krossat berg åt Skanska just här sedan 1991, och produktionen har ökat, inte minst tack vare den nya larvkrossens ankomst för ett par år sedan.

– Vi krossar drygt 1,5 miljon ton per år, säger Ken Magnusson, arbetsledare på Hallstaviks Schakt.

I Vällstatäkten kompletteras den stora mobilkrossen med en fast anläggning, vid behov tas ytterligare en resurskross in.

Vi arbetar på samma sätt i Olundatäkten, säger Jonas Bergdahl.

Företaget har totalt elva mobila förkrossar, i storleken 110-160 med tillhörande efterkrossar och grovsorterare.

160-linan är skräddarsydd för Hallstaviks Schakt.

Jonsson och söner har byggt den efter våra önskemål, säger Jonas Bergdahl.

Förkrossens käft är väl tilltagen, 1,6 meter i stället för de normala 1,25.

Det går in större stenar och därför slipper vi en del skuthantering, det blir också en betydligt större kapacitet, säger Ken Magnusson.

Förkrossen klarar därför 700-1 000 ton i timmen beroende på fraktion.

Det är betydligt mer än det ”normala” 300-400 ton, kommenterar Jonas Bergdahl.

Det material som 160-linan levererar går vidare på dumper eller bergtruck till den fasta anläggningen för ytterligare bearbetning.

Vi tar ut 8-120- material i 160-linan, sedan transporteras det till den fasta anläggningen där vi tar fram finare material för till exempel asfalt och betong, säger Jonas Bergdahl.

I våras lade Hallstaviks Schakt om sina krossrutiner på 160-linan, i stället för att krossa måndag till torsdag är det nu fem dagars krossning som gäller. Veckans återstående två dagar vigs åt underhåll och reparationer.

Läs också: Våga vara jobbig

– Med planerade stopp för reparationer där vi servar maskinen och går igenom hela anläggningen blir verksamheten driftssäkrare, säger Ken Magnusson.

5/2-schemat ska minska risken för stillestånd, att investera i den större krossen minskade också behovet av extrakrossar.

– Det blir mer ekonomiskt att låta den stora gå fem dagar i stället för att ha två mindre krossar här hela tiden, säger Jonas Bergdahl som räknar med 8 000-9 000 ton per skift och 35 000-40 000 ton i månaden.

160-linan bemannas av arbetslag som arbetar i tvåskift.

– Det är en hjullastare och en grävmaskin per skift, till det kommer två mekare, säger Jonas Bergdahl.

Det är viktigt att skiftbytena sker i god ordning och att alla ”talar samma språk”.

– Vi jobbar en hel del med teambuilding, de måste kunna prata ihop sig och se till att inte bara lämna över problemen till nästa skift.

Produktionen måste hållas igång, men inte till vilket pris som helst.

– Vi jobbar säkert eller inte alls, säger Jonas Bergdahl.

Arbetsberedningar och riskanalyser ska göras, även om det bara handlar om att byta en krossplatta.

Skanska sköter sprängningarna, det räcker med en salva var tredje vecka ungefär.

– Nu har vi börjat skjuta upp mot Mälarvägen och kraftledningen, därför kan vi inte ladda lika mycket och då blir det mer skut, kommenterar Jonas Bergdahl.

Slutresultatet blir fraktioner från 0-2 till 16-22. Allt som krossas är dock inte sprängt berg, täkten tar emot en hel del entreprenadberg.

Det kan bli 10 000 ton i veckan eller bara 40, det beror på vilka jobb som är igång, kommenterar Jonas Bergdahl.

Företaget anpassar sin bemanning efter materialingången, behövs det kan de jobba dygnet runt eller på helger.

– Normal arbetstid är 06-16 för utlastning och 07-18 för produktion, säger Jonas Bergdahl.

Läs också: Höga fjäll och blöta backar

Till täkten kommer även skut, större bergblock som inte har kunnat sönderdelas på plats.

De kanske kommer från en sprängning inne i stan, det kan vara 3-4 kubik, så pass att man får upp det på en lastbil, kommenterar Jonas Bergdahl.

Hallstaviks Schakt sysselsätter cirka 25 personer i Vällstatäkten, 18 maskiner är igång på platsen: fyra grävmaskiner i storlekar från 20 till 80 ton, nio hjullastare och fem dumprar/bergtruckar som kan lasta 30-75 ton.

På hjullastarsidan finns det allt från en liten städmaskin – en Caterpillar IT14 hjullastare på tio ton– till en 50 ton tung Caterpillar 988 som lastar och flyttar material.

Dumprarna och truckarna fraktar material från krossarna till den fasta anläggningen. Grävmaskinerna har olika uppdrag, någon matar krossarna, någon knackar berg, det blir också en hel del avtäckning, inte minst eftersom Vällstatäkten numera består av två täkter – originaltäkten börjar närma sig slutet av sitt liv och en ny har påbörjats en bit därifrån.

Vi kommer att skjuta ut det sista i den gamla täkten, det tar kanske två år, sedan ska den fyllas igen, säger Jonas Bergdahl.

Alla förare ska vara skolade i eco driving och arbetsplatsen är upplagd för att minska transportsträckorna.

– Vi utbildar personalen, man spar mycket bränsle genom att köra på rätt sätt, men det är inte bara av ekonomiska skäl, om vi bygger upplagen på rätt ställe hinner vi producera mer också, säger Jonas Bergdahl.

Hallstaviks Schakt ser till att inte skapa onödiga uppförsbackar, det gäller också att placera mobilkrossen så att den inte måste flyttas mitt i produktionsfasen.

–  Det är mellan 07 och 18 vi tjänar pengar, tiden utöver det är det bara kostnader, säger Jonas Bergdahl.

Maskinerna körs intensivt i täkten och förutom den avtalsservice som finns via Swecon och Pon Equipment har förarna i uppgift att byta slitstål, grävmaskintänder, oljor och filter. Hallstaviks Schakt har dessutom en egen smedverkstad i Hallstavik.

Maskinerna slits hårt och det påverkar livslängden, vi är inne i en investeringsfas just nu där vi ska byta ut äldre maskiner – krossverksamheten har vuxit så mycket att vi inte riktigt hunnit med det som vi borde, kommenterar Jonas Bergdahl.

Den fasta krossanläggningen kräver ständig tillsyn, ett kontrollrum med skärmar är hjärtat och två man ansvarar för drift och underhåll.

En av dem är Ingemar Selander, han har jobbat i Vällstatäkten sedan tidigt 1990-tal och hans uppdrag är att hålla hela det gigantiska maskineriet i gång.

– Vi ser till att lager och band fungerar, städar upp och håller ordning.

Dumprar och truckar kör i skytteltrafik till den fasta krossanläggningen, men blir det någon gång glest mellan leveranserna hoppar han själv in i en Komatsu 500 och lastar på.

– Allt måste rulla, annars har jag inte gjort mitt jobb!

Hallstaviks Schakt sköter inte bara krossningen i Vällstatäkten, i uppdraget ingår också alla markarbeten.

– Just nu gör vi till exempel en ny plan för en tältlösning inför saltsäsongen, ett uppdrag där vi tar hjälp av vårt systerbolag Svensk Mark, säger Jonas Bergdahl.

Företaget tillhandahåller också en vaktmästartjänst och sköter bland annat renhållning och skyltning.

Hallstaviks Schakt krossar åt Skanska även i Olundatäkten i Knivsta, där finns 12 man och en kvinna, tre krossar samt knappt tio maskiner och produktionen uppgår till cirka 900 000 ton per år.

Företaget arbetar också vid Roslagskrossen för Rodenåkarna i Norrtälje och har också en egen krossverksamhet i Hargshamn.

Vi har också arbetat i flera gruvor, och planering pågår för fler såna jobb, säger Jonas Bergdahl.

Företaget krossar också åt Uppländska Berg på flera arbetsplatser, just nu jobbar man bland annat på Värmdö och i Norrtälje, företaget utför också krossuppdrag åt NCC .

Det är just därför vi vill ha tre mobila krossar som alltid kan vara ute på jobb, säger Jonas Bergdahl, som konstaterar att antalet mobila uppdrag ökat.

– Det är kul, vi har ett bra rykte och vi är noga med att bara tacka ja till jobb vi kan utföra till punkt och pricka.

Han är noga med att ge personalen en extra eloge.

– Det är viktigt med duktig och kunnig personal, de är ansiktet utåt och vi är noga med att bara anställa folk med rätt kompetens, det blir nästan bara via rekommendationer och bekantas bekanta.

Fakta Hallstaviks Schakt

Hallstaviks Schakt drivs av delägarna Urban Lindblad och Anna-Karin Mattsson, företaget grundades 1967 och har sin bas i Hallstavik i norra Roslagen.

Företagets krossverksamhet är bara en del av koncernens utbud, här finns också olika typer av mark- och anläggningsentreprenader, maskinmontage, svetsuppdrag, lyft, transporter, jord, grus, krossprodukter, snöröjning med mera.

———————————————————————————————

Entreprenadbranschens egen tidning!

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube

Mer om: REPORTAGE


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Het byggkonjunktur fortsätter växa

Svensk byggindustri kan under 2017 förvänta sig den kraftigaste investeringsökningen på mer än ett decennium. Det framgår av Sveriges Byggindustriers senaste konjunkturrapport som också konstaterar att svensk ekonomi fortsätter växa under 2018 liksom högkonjunkturen för byggsektorn.

Ledare: Våga vara jobbig

Gummi – en bristfälligt utnyttjad resurs

Drygt 85 000 ton uttjänta däck samlas årligen in i Sverige för å̊tervinning. Mellan 40 och 60 procent går till energiutvinning, en alldeles för hög andel anser VTI som ser stora möjligheter att använda gummits unika materialegenskaper i anläggningskonstruktioner.

Byggbodsboom i Lycksele

Maxmoduler har så hårt tryck att en ny anläggning måste tas i bruk så snart som möjligt.

Stavdal rekryterar från konkurrent

Stavdals nya operativa chef lämnar Cramo AB efter nio år som regionchef.

Milslång kulvert grävs

Kewab köper entreprenadverksamhet

Med köpet etablerar man sig på en marknad med en lokalt förankrad aktör.

Arkiv

Långt uppdrag för Svevia i Norge

Alftaprodukter samarbetar med Bosch Rexroth

Vd Stefan Carlsson: "Det betyder mycket att en så stor aktör godkänner oss – det är guld värt."

Reportage
Höga fjäll och blöta backar

En grävmaskin, en borrigg och en hjullastare har tagit sig upp på kalfjället, det är blött och det är brant men Taubane Teknikk har koll på hela kedjan även om de fick ta hjälp av helikopter när det skulle gjutas.

De får Europas största batterifabrik

Lastare allt viktigare för Delvator

Med de nya hjullastarna i serie 6 har Hitachi siktat in sig på europeiska och inte minst svenska kunder. I Sverige visades de första modellerna för en större publik på Svenska Maskinmässan förra året. På Entreprenad Live fick även den sydsvenska marknaden bekanta sig med nykomlingarna.

Storsatsning på däckproduktion i Europa

Bridgestone investerar motsvarande drygt 2,5 miljarder kronor i tre europeiska produktionsanläggningar. Bland annat vill företaget öka produktionskapaciteten och skapa förutsättningar för ett ökat produktutbud.

Kraftigaste investeringsökningen på ett decennium

Sveriges byggindustriers konjunkturrapport visar på den största investeringsökningen på över tio år.

Byggnads: Vibrerande verktyg farligast på byggen

Under Byggnads arbetsmiljövecka i slutet av oktober riktas fokus mot vibrationsskador.

”Vår industris framtid”

– Vår vision är att bygga den värld som vi vill leva i, säger Carl Slotte, regional säljchef för Volvo CE i EMEA-länderna. Ett resultat av den ambitionen är EX2, prototyp till en eldriven minigrävare som utlovas ge noll utsläpp, kraftigt ökad effektivitet och betydligt lägre ljudnivå.

Sista kvaltävlingen avgjord

Nu har alla deltävlingar avklarats och vinnarna har kvalificerat sig för Finalen av SM i transportteknik för unga lastbilsförare.

Bluetoothsamspel ska göra skopan smart

Caterpillar work tools har tagit fram ett nytt program med optimerade skopor för grävmaskiner, där skopan kommunicerar med grävmaskinen via buetooth.

"Många entreprenörer är alldeles för snälla"

Reportage
Drabbad firma vidtar åtgärder

"Nu är vi trötta på det här, vi vill också varna andra."

Reportage
Destroy har förlorat miljoner

"Där stod vi med fordringar på 400 000 och kostnader på 300 000- 350 000."

I Norge är underbart kort

Det tog inte många minuter från det att Volvo lanserade sin nya kortrumpade bandgrävare på 35 ton innan två norska entreprenörer köpte var sin. Detta trots att ingen maskin fanns på plats – presentationen skedde via en videolänk till Korea.

Reportage
Våga vara jobbig

Skatteverkets råd - våga ta de där jobbiga samtalen.

Reportage
Kolla upp din beställare

Är beställaren seriös eller inte? Så här hittar du informationen.

Granska granulatet

Ny vd på Mapei

Peab säljer innehav för halv miljard

Ny vice vd på Nordfarm

S:t Eriks köper prisat skifferföretag

Tiltrotator grunden för Årets Grundare

Engcongrundaren prisad

De lyser upp Storbritanniens tågräls

Här ska törstiga lastbilar dricka

Italienskt samarbete för Hydroscand

Fiberutbyggnad i Asa

Mindre buller med nya skopor

Se alla Företagens egna nyheter

Toyota valde TRICO för sitt Optifit sortiment

Stort byggprojekt = Saltängen

Constructor ställer ut på Nordens ledande mässa för logistik och transport.

Torkarbladstillverkaren TRICO firar 100 år!

Saltängen rycker ut

Tema industri och verkstad

Intervju med Prestones globala R&D Direktör, Bruce Ellis

Nya Ranger DXi-serien – ta en större bit av kakan

Unikt lokaliserbart backalarm utan miljöstörningar

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

”Vi behöver en attitydförändring” - Ronny Mattsson regionalt skyddsombud GS

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

SOKKIA introducerar ny Totalstation!

Nöjd kund

Utökad sälj- och serviceverksamhet på Västkusten

Sokkia introducerar nya “Bullet”

Ny säljare på Metso i region väst

Snabba puckar

Kalibrerad 3D vision från Cognex

Ny säljare på Bobcat

Upplev produktinnovation på Entreprenad Live

SmartDok hjälper Peab med att jobba enklare och smartare!

Rekordsnabb service

Lagerlösningar som optimerar och utvecklar ditt företag

Nyhet! Elektriska ställdon

Sänd till en kollega

0.16